Prajiturele cu frisca si mascarpone

de angyb in Prajituri, 18 Mai 2013 | 29956 vizualizari

 

O data pe an Willi cu cativa colegi de servici organizeaza o iesire la gratar asa ca ieri le-am pregatit niste prajiturele ,deci nu cereti ca nu am nici macar nu le-am gustat .
Sursa de inspiratie Elena Daria http://www.bucataras.ro/retete/prajiturele-cu-frisca-si-mascarpone-46129.html ca cateva modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de faina alba
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri(praf de copt)
  • Crema:
  • 500 ml frisca
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita de rom
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu frisca si mascarpone:

Pentru inceput topim ciocolata alba cu 200 ml frisca si le dam la congelator pt.cateva ore.

Blatul: Topim pe baie de abur ciocolata cu uleiul ,le lasam sa se racoreasca un pic dupa care le amestecam bine cu galbenusurile. Batem spuma albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc dupa care adaugam zaharul si continuam sa batem pana cand zahraul se topeste. Adaugam apa si amestecul de galbenusuri .Faina o amestecam cu cacao si drojdia si le adaugam peste amestecul de oua.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit  la 180 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea. 

Crema: Batem spuma frisca cu ciocolata topita pana cand se intareste dupa care adaugam restul de frisca batuta si mascarponele si amestecam bine.

Siropul: Topim la foc mic apa cu zaharul pana cand acesta se topeste si adaugam romul.

Asamblarea: Insoropam blatul si intindem deasupra crema.Dam la frigider cateva ore dupa care o taiem cubulete.Glazuram fiecare cubulet cu ciocolata topita pe abur impreuna cu untul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prăjiturele pentru cafea