Prajiturele cu lichior si frisca

de T I M E A in Prajituri, 1 Dec 2013 | 2685 vizualizari

 

Un dulce rapid si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop: lichior de mure, aprox 2 lingurite pentru fiecare prajiturica
  • Ornat:
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu lichior si frisca:

 Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia in forme de briose sau in orice alte forme avem.  Eu am folosit si cateva specifice sarbatorilor de iarna.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit insiropam fiecare prajitura cu lichior de mure.

Frisca o mixam o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura. (Pentru braduti si stelute am folosit putina frisca amestecata cu cacao)

Presaram deasupra bombonele colorate.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu lichior si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:20

Stai langa monitor si-l imiti pe cainele lui Pavlov cand vezi asa ceva

T I M E A 1

02.12.2013, 20:43

laura_n 1

03.12.2013, 16:30

MIhaela )

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti cu nuca