Prajiturele cu lichior si frisca

de T I M E A in Prajituri, 1 Dec 2013 | 747 vizualizari

 

Un dulce rapid si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • Sirop: lichior de mure, aprox 2 lingurite pentru fiecare prajiturica
  • Ornat:
  • 150 ml frisca lichida indulcita
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu lichior si frisca:

 Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia in forme de briose sau in orice alte forme avem.  Eu am folosit si cateva specifice sarbatorilor de iarna.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25-30 minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit insiropam fiecare prajitura cu lichior de mure.

Frisca o mixam o punem intr-un pos si ornam fiecare prajitura. (Pentru braduti si stelute am folosit putina frisca amestecata cu cacao)

Presaram deasupra bombonele colorate.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajiturele cu lichior si frisca 281836
retete culinare - Prajiturele cu lichior si frisca 281837
retete culinare - Prajiturele cu lichior si frisca 281838
retete culinare - Prajiturele cu lichior si frisca 281839

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

02.12.2013, 16:20

Stai langa monitor si-l imiti pe cainele lui Pavlov cand vezi asa ceva

T I M E A 1

02.12.2013, 20:43

laura_n 1

03.12.2013, 16:30

MIhaela )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D