Prajiturele cu miere, lapte si cacao

de _Alina_ in Prajituri, 11 Ian 2013 | 3760 vizualizari

 

Prima reteta postata pe bucataras anul acesta! Am facut de Craciun aceste prajiturele, dar merg de minune si acum langa o cana de lapte cu cacao :P

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina (plus extra pentru intins aluatul)
  • 250 ml lapte
  • 1 ou (marimea L)
  • 1 lg ulei
  • 110 g miere poliflora
  • 35 g cacao
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lgt otet
  • coaja de la o portocala
  • .............
  • Zahar pudra
  • Frisca (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu miere, lapte si cacao:

1. Punem laptele la incalzit (trebuie sa fie caldut spre fierbinte).

2. Amestecam  faina cu cacaoa. Incorporam laptele, mierea, coaja de portocala, oul batut, uleiul si bicarbonatul stins cu otet. Framantam pana obtinem un aluat omogen, usor lipicios.

3. Pudram aluatul cu faina, il acoperim cu o folie alimentara si il lasam la temperatura camerei 30-45 min.

4. Preincalzim cuptorul la 190 °C.

5. Impartim aluatul in doua. Pudram suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 0.5-0.8 mm.

6. Taiem aluatul cu ajutorul unor forme pentru biscuiti (eu am un set in forma de steluta, cu marimi diferite).

7. Transferam (cu grija) biscuitii pe o tava tapetata cu hartie de copt, ii acoperim cu alta hartie de copt, iar desupra punem o alta tava ca sa se coaca uniform (e bine sa aveti tavi care sa se potriveasca perfect... eu nu am avut si n-au iesit asa cum am sperat).

8. Introducem tava in cuptor 15-20 min.

Din cealalta jumatate de aluat am format bile, care mai apoi le-am tavalit prin zahar pudra, le-am pus intr-o alta tava si am bagat in cuptor.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce scoatem din cuptor, lasam sa se mai racoreasca, apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu miere, lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta sau ochi de elefant