Prajiturele cu nuca de cocos

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 18 Feb 2011 | 3636 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prajiturele:
  • 3 oua
  • 60 g unt
  • 100 g zahar
  • 90 g nuca de cocos maruntita fin
  • vanilie
  • Sos ciocolata:
  • 50 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu nuca de cocos:

Sos de ciocolata:
Ciocolata se pune pe baie de aburi impreuna cu frisca si laptele pana se omogenizeaza!

Prajiturele:
Ouale se separa;albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul partial topit si se omogenizeaza.Se adauga nuca maruntita si se omogenizeaza.Albusurile se amesteca in cealalta compozitie,cu o lingura.Compozitia se repartizeaza in 6 forme(de muffins,de savarine),unse cu unt si tapetate cu faina(eu am avut de silicon si nu este nevoie sa le ung)!

Intr-o tava se pune apa cat sa ajunga pana la jumatatea formelor.Tava se lasa la cuptorul preincalzit pana se rumenesc prajiturelele(aprox 35 minute,la foc mare(10 min) si 30 min la foc mediu).Se lasa la racit,apoi se serveste cu sos de ciocolata!

 

RETETA IN IMAGINI

Prajiturele cu nuca de cocos-0
Prajiturele cu nuca de cocos-1
Prajiturele cu nuca de cocos-2
Prajiturele cu nuca de cocos-3
Prajiturele cu nuca de cocos-4
Prajiturele cu nuca de cocos-5
Prajiturele cu nuca de cocos-6
Prajiturele cu nuca de cocos-7
Prajiturele cu nuca de cocos-8

COMENTARII (17)

Corina27 1

19.02.2011, 16:35

superbe, le incerc si eu
nu se pot coace fara tava pusa jos? se ard prea tare?

Pasiune pentru bucatarie 1

19.02.2011, 18:14

nu am facut fara tava dedesubt,dar e mai bn cu

adry88 1

16.06.2011, 16:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20