Prajiturele cu zmeura

de Miha in Prajituri, 25 Iun 2009 | 1366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu zmeura:

Blat:


Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic.


Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)

Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.


Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.


In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.


Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.


Glazura:


Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit.


Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4975
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4976
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4977
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4978
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4979
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4980
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4981
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4982
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4983
retete culinare - Prajiturele cu zmeura 4984

COMENTARII (3)

Miha 1

26.06.2009, 04:33

Aaaa...de zmeura ziceai?

elena1988 1

05.03.2011, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!