Prajiturele cu zmeura

de Miha in Prajituri, 25 Iun 2009 | 1417 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 2 pahare nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet de biscuit
  • 1/2 pahar de apă
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu zmeura:

Blat:

Nuca, zaharul si apa se pun la foc mic.

Se fierb pana se ingroasa si incepe sa miroase a nuca prajita :)

Apoi se adauga cacaoa si pesmetul de biscuit.

Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand s-a racorit se adauga galbenusurile unul cate unul, amestecandu-se energic dupa fiecare.

In final, se adauga albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.

Se coace in forma (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt timp de 40 de minute. Blatul nu trebuie sa fie uscat.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca. Lasam la racit si cand se ingroasa putin o punem peste blatul copt si racit.

Cu un cutit bine ascutit taiem blatul in patratele,pe care le ornam cu frisca si zmeura.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajiturele cu zmeura-0
Prajiturele cu zmeura-1
Prajiturele cu zmeura-2
Prajiturele cu zmeura-3
Prajiturele cu zmeura-4
Prajiturele cu zmeura-5
Prajiturele cu zmeura-6
Prajiturele cu zmeura-7
Prajiturele cu zmeura-8
Prajiturele cu zmeura-9

COMENTARII (3)

Miha

Miha 1

26.06.2009, 04:33

Aaaa...de zmeura ziceai?

elena1988

elena1988 1

05.03.2011, 11:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!