Prajiturele din gris cu nuca de cocos

de laura_n in Prajituri, 29 Aug 2012 | 12489 vizualizari

 

Am gasit o reteta indiana de prajiturele din gris si cocos. Nu m-am putut abtine si am modificat putin reteta, dar sunt excelente. Va recomand sa incercati si sa imi impartasiti parerea voastra. Un singur lucru va mai spun: se topesc in gura !

 

INGREDIENTE

  • 230 gr gris
  • 300 gr zahar (reteta originala impunea 450 gr, dar mi s-a parut foarte mult)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 400 ml lapte cocos (o cutie) (reteta originala impunea 600 ml apa)
  • 200 ml apa
  • 100 gr unt
  • 1 lingura mac
  • vanilie
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele din gris cu nuca de cocos:

Intr-un vas, se amesteca grisul cu zaharul, nuca de cocos si macul. Se adauga amestecand, laptele de cocos si apa. Se pune la fiert si se lasa sa fiarba cam jumatate de ora. (reteta impunea o ora de fiert, dar mie mi se afuma compozitia).

Dupa ce a fiert, am adaugat untul si semintele de vanilie si am amestecat iar pana s-a topit untul. Am mai lasat cateva minute apoi am luat vasul de pe foc.

Am turnat toata compozitia intr-un vas termorezistent si am lasat sa se raceasca. Am dat la frigider pana a doua zi si apoi am taiat cubulete din compozitie pe care le-am tavalit in nuca de cocos sau le-am pudrat cu scortisoara.

Sunt delicioase, se topesc in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele din gris cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty