Prajiturele fine

de Lavinia in Prajituri, 5 Feb 2014 | 7627 vizualizari

 

Un fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima inghititura :X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua mari
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri praf de budinca cu gust de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 180 ml lapte dulce
  • 1/2 plic budinca de capsuni
  • 4 linguri de zahar
  • 150 g unt 82 % grasime
  • 1 fiola esenta de vanilie

Glazura/decor:

  • fulgi de cocos
  • 100 g ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 vf cutit colorant roz(optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele fine:

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.

Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le in prealabil.

Adauga lingura cu lingura mixul uscat peste albusuri amestecand usor cu o spatula de sus in jos pentru a nu se lasa albusurile.

Tapeteaza o tava (24 cm ) cu unt si faina si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute(testul scobitorii)

Amesteca budinca de capsuni cu zaharul si laptele fierbinte.

Pune amestecul pe foc amestecand continuu pana se ingroasa apoi lasa-l la racit.

Mixeaza untul moale la temperatura camerei cu esenta de vanilie apoi adauga lingura cu lingura din budinca racita si mixeaza pana obtii o crema pufoasa.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit indeparteaza marginile apoi taie blatul in cubulete mici de cca 3 cm .

Fiecare cubulet taie-l in doua pe orizontala si umple-l cu un strat fin de crema.

Unge si marginile cu crema apoi tavaleste-le prin nuca de cocos.

Topeste ciocolata cu frisca lichida apoi adauga colorantul roz.

Pune cate o lingurita de glazura pe fiecare patratel apoi baga la frigider peste noapte.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajiturele fine 296136
retete culinare - Prajiturele fine 296137
retete culinare - Prajiturele fine 296138
retete culinare - Prajiturele fine 296139
retete culinare - Prajiturele fine 296140
retete culinare - Prajiturele fine 296141
retete culinare - Prajiturele fine 296142
retete culinare - Prajiturele fine 296143

COMENTARII (55)

Ela68 1

01.04.2014, 12:24

imi place si descrierea si suna interesant, chiar ca se topesc in gura

Lavinia 1

01.04.2014, 13:22

Multumesc

Xandrinne 1

20.04.2015, 17:25

Minunate!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S