Prajiturele motate cu fructe si budinca

de Valclaudia in Prajituri, 7 Feb 2016 | 680 vizualizari

 

Pentru bucatarasii care-au petrecut Revelionul si pentru cei ramasi acasa ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri apa minerala
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri afine congelate

Budinca:

  • 2 plicuri budinca de frisca
  • 800 ml. lapte
  • 6 linguri de zahar tos
  • 100 gr. unt sau margarina

Gelatina:

  • 3 plicuri gelatina rosie cu gust de capsuni
  • zeama de la 1 compot mare de piersici
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 ml apa plata
  • piersicile unei conserve mari de compot (din comert am avut eu)

Decor:

  • 300 gr.frisca Hulala
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele motate cu fructe si budinca:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam apa minerala,fiecare lingura, pe rand.

In amestecul de galbenusuri incorporam alternativ faina proaspat cernuta si spuma de albusuri, usor, sa nu iasa aerul din spuma.

Adaugam afinele congelate,le incrporam usor in compozitie, apoi o turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Dam blatul la cuptor pentru 35 minute, cand trece testul cu scobitoarea e copt.

Scoatem tava din cuptor si il lasam la racit.

Punem 600 ml lapte la incalzit intr-o cratita, la foc mic.

Adaugam zaharul, amestecam pana se topeste.

Praful din plicurile de budinca se amesteca intr-un castron cu 200ml lapte rece.

Acest amestec se toarna peste laptele indulcit, amestecam incontinuu pana se ingroasa budinca.

Oprim focul, adaugam untul/margarina si amestecam pana la incorporare.

Turnam budinca fierbinte peste blat in tava.

Jumatatile de piersica din compot se taie feliute pe care le vom repartiza peste intreaga suprafata a blatului acoperit cu budinca.

Intr-o craticioara punem apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul.

Intr-un bol separat diluam gelatina in zeama din compot, apoi o adaugam peste apa indulcita si amestecam incontinuu pana obtinem un amestec de consistenta unei budinci.

Turman amestecul peste fructe si lasam la intarit pana a doua zi.

Portionam prajitura dupa preferinta, eu am ales sa decupez cerculete pe care sa le pot aseza pe hartiute de briose.

Batem frisca si decoram apoi prajiturelele dupa inspiratie.

Dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426703
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426704
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426705
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426706
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426707
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426708
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426709
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426710
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426711
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426712
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426713
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426714
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426715
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426716
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426717
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426718
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426719
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426720
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426721
retete culinare - Prajiturele motate cu fructe si budinca 426722

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

dantes 1

08.02.2016, 06:18

Delicioase!

MotanLaOale 1

08.02.2016, 09:28

simona72 1

08.02.2016, 11:50

Yamii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L