Prajiturele Noire

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 546 vizualizari

 

Multumesc Miha pentru reteta, sunt foarte bune!:-*

 

INGREDIENTE

Pentru 6 bucati in tava de briose (8 cm fiecare prajiturica) avem nevoie de:

  • 80 g biscuiti simpli
  • 40 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 25 g unt
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele Noire:

Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam.

Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura.

Dam la rece pana pregatim crema.

Punem gelatina intr-un bol si tunam peste ea 3 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu untul si laptele, apoi adaugam frisca lichida si amestecam usor.

Lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp punem gelatina pe baie de aburi si amestecam usor pana cand aceasta devine lichida.

O adaugam apoi peste compozitia de ciocolata si amestecam usor pana la incorporarea completa.

Turnam compozitia in tava de briose peste blatul de biscuiti si dam la frigider peste noapte.

Se poate glazura fiecare prajiturica in parte.

Pofta buna!

 

COMENTARII (28)

Rocsi

Rocsi 1

20.07.2013, 22:05

Ce minunate sunt prajiturelele

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Multumesc Dia!

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!