Prajiturele rusesti pentru ceai

de RuxyRux in Prajituri, 19 Ian 2011 | 6325 vizualizari

 

Aromate, fragede si numai bune de servit cu un ceiut...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana unt( 210 gr)
  • 2 cani faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • Optional ( o cescuta pudra de alune de padure) 
  • Pentru decor
  • zahar pudra    
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele rusesti pentru ceai:

Framantam un aluat maleabil din ingredientele pentru prajiturele. Avem grija ca faina sa o punem putin cate putin. Cand nu mai intra ne oprim  pentru a obtine un aluat usor manevrabil. Daca dorim cu alune le punem  sub forma de pudra.

Punem pe tava de copt o hartie pergament si facem prajiturelele in forma de bilute. Eu le-am facut mai maricele fiecare face cum doreste.

Le trecem prin zahar pudra si le asezam pe tava de copt. Le dam la cuptor la 175 grade pana se rumenesc. Pentru ca eu am facut bilute mai mari am marit si timpul de coacere. Le-am lasat in jur de 25 de minute. In reteta este prevazut un timp de 12 minute.

Le scoatem le lasam la racit, le pudram pentru poza  si le servim cu placere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele rusesti pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

20.01.2011, 21:20

Zaharul pudra se pune in compozitie (cele 6 linguri)...apoi se mai dau iar prin zahar inainte sa le asezi pe hartia de copt...si daca mai vrei dupa ce le scoti si s-au racit le mai pudrezi din nou daca nu...le servesti asa...

RuxyRux 1

23.01.2011, 22:31

Criss
Miuta
Coriii era floricica taaa
Kamy
Multumesc mult

Criss 1

26.01.2011, 14:16

Delicioase. Merg si la cafea? Ca eu in afara de ceai de slabit nu beau altceva. Si cu ceai antiadipos nu merg.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele de Craciun