Prajiturele rusesti pentru ceai

de Rux in Prajituri, 19 Ian 2011 | 3333 vizualizari

 

Aromate, fragede si numai bune de servit cu un ceiut...

 

INGREDIENTE

  • 1 cana unt( 210 gr)
  • 2 cani faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • o lingurita esenta vanilie
  • Optional ( o cescuta pudra de alune de padure) 
  • Pentru decor
  • zahar pudra    
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele rusesti pentru ceai:

Framantam un aluat maleabil din ingredientele pentru prajiturele. Avem grija ca faina sa o punem putin cate putin. Cand nu mai intra ne oprim  pentru a obtine un aluat usor manevrabil. Daca dorim cu alune le punem  sub forma de pudra.

Punem pe tava de copt o hartie pergament si facem prajiturelele in forma de bilute. Eu le-am facut mai maricele fiecare face cum doreste.

Le trecem prin zahar pudra si le asezam pe tava de copt. Le dam la cuptor la 175 grade pana se rumenesc. Pentru ca eu am facut bilute mai mari am marit si timpul de coacere. Le-am lasat in jur de 25 de minute. In reteta este prevazut un timp de 12 minute.

Le scoatem le lasam la racit, le pudram pentru poza  si le servim cu placere.

 

COMENTARII (49)

Rux

Rux 1

20.01.2011, 21:20

Zaharul pudra se pune in compozitie (cele 6 linguri)...apoi se mai dau iar prin zahar inainte sa le asezi pe hartia de copt...si daca mai vrei dupa ce le scoti si s-au racit le mai pudrezi din nou daca nu...le servesti asa...

Rux

Rux 1

23.01.2011, 22:31

Criss
Miuta
Coriii era floricica taaa
Kamy
Multumesc mult

Criss

Criss 1

26.01.2011, 14:16

Delicioase. Merg si la cafea? Ca eu in afara de ceai de slabit nu beau altceva. Si cu ceai antiadipos nu merg.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!