Prajiturelele lui Mosu' Craciun

de RuxyRux in Prajituri, 8 Dec 2010 | 11436 vizualizari

 

Din capitolul biscuiti si prajituri pentru Mosu' astazi prajiturele Moelleux au chocolat si biscuiti Linzer cu migdale, cu care ne pregatim pentru masa festiva de Craciun

 

INGREDIENTE

  • Biscuiti Linzer cu migdale:
  • 110 gr migdale( prajite)
  • 260 gr faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • coaja rasa de la o portocala
  • 227 gr unt nesarat
  • un praf sare
  • 135 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 galbenusuri de ou( 40 gr)
  • zahar pudra  
  • Prajiturelele Moelleux:
  • 2 oua si 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • 110 gr unt
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturelele lui Mosu' Craciun:

1. Biscuitii Linzer

Migdalele se fac pudra impreuna cu zaharul la blender.

Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea si scortisoara.

Se bate la mixer untul si cu zaharul ramas, apoi vanilia, galbensul si apoi coaja de portocala.

Se amesteca si migdalele impreuna cu compozitia.

Se imparte aluatul in doua dupa ce se scoate de la mixer.

Se fac doua dreptunghiuri ( le intindem cu sucitorul)

Se acopera cu folie si se dau o ora la rece.

Se scot, se lasa putin sa se inmoaie aluatul si se mai fac biscutii cu formele. Coca este foarte fragila, e de preferat sa fie intinsa in strat mai gros.

Aveti grija si cum manevrati biscuiteii. Se coc pe foaie pergament la 180 grade maxim 10-12 minute in functie de cuptor.

Sunt atat de fragezi...se topesc in gura si miros ametitor de bine.  Yamyyyyy!

2. Prajiturelele  Moelleux

Ciocolata de topeste in baie de aburi impreuna cu untul.

Ouale se amesteca cu zaharul, esenta si faina. Apoi se incorporeaza ciocolata lingura cu lingura.

Cuptorul se incinge la 210 grade, asta fiind si secretul acestor prajiturele atat de ciocolatoase.

Se tapeteaza cu unt o forma dreptunghiulara si se toarna prajitura.

Se coace vreme de 8 minute. Se lasa la racit si apoi se taie cu formele dorite. Eu am facut stelute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturelele lui Mosu' Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

09.12.2010, 22:21

Ai dreptate Teo draga mea...iertare te rog...am modificat...nu stiu cum dar mi-a scapat multumesc

housy 1

13.12.2010, 23:22

arata bestial

Ligia Bxl 1

15.12.2010, 14:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bulgari de zapada