Prajituri "Arici"

de farfuriavesela in Prajituri, 5 Mai 2014 | 12734 vizualizari

 

Aici puteti urmari reteta video!!!
http://youtu.be/D_wFbNl-SqI

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar, dar puteti pune mai mult pentru a fi mai dulci
  • 1 pachetel praf de copt
  • 3 linguri de untura / unt
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceşcuţă lapte caldut
  • faina cat cuprinde (aprox 500 gr)

Pentru ornat

  • 1 albus pentru ornat
  • 50 gr stafide
  • 100 gr nuca macinata sau taiata cu cutitul
  • 2 lingurite zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri "Arici":

Frecam bine galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul, se adauga celelalte ingrediente pe rand si se omogenizeaza bine

Adaugam faina, praful de copt si iar faina pana cand obtinem un aluat ce nu se va mai lipi de maini

Din aluatul pregatit formam bilute de marimi potrivite, si in loc de ochisori infigem stafide

Batem albusul cu un praf de sare, spuma tare

Aricii ii dam cu albus spuma numai de partea de deasupra si apoi ii presam putin in nuca macinata

Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt, nu foarte apropiati pentru ca in cuptor mai cresc

Se pun in cuptorul incins, la temperatura potrivita, pana se coc si se rumenesc

Dupa ce se racesc se dau cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri "Arici"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Braduti din biscuiti si ciocolata