Prajituri cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 3761 vizualizari

 

Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • un plic de praf de budinca de vanilie (40 g);
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • un plic zahar vanilat;
  • 4 linguri gris;
  • 750 g branza proaspata de vaca;
  • 270 g zmeura din compot;
  • 10 forme mari de silicon pentru briose.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu branza si zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de culoare galben deschis. Se adauga untul lichid si se incorporeaza. Se pun praful de budinca, praful de copt, zaharul vanilat  si grisul si se amesteca. Se incorporeaza branza, apoi albusurile, amestecand cu  o spatula de silicon.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza pe o tava. Se pune aluat cu branza, zmeura, apoi iar aluat si se introduce tava la cuptor pana cand prajiturelele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.

 

TIPS-URI

1

Formele se pot umple pana la baza pentru ca aluatul nu va creste cat sa iasa din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

miki_a 1

07.12.2015, 14:53

Ce prajiturici frumoase si pufoase!

Rocsi 1

07.12.2015, 20:52

Ce buna o fi!

Xandrinne 1

27.03.2017, 20:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos