Prajituri norocoase

de cccris in Prajituri, 16 Mar 2010 | 3187 vizualizari

 

Am vrut sa fac un tort pt Radu, dar am ars blatul. M-a pocnit talentul, am curatat arsura de pe blat si l-am transformat in prajiturele. D'asta sint norocoase.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua  
  • 2 galbenusuri  
  • 1 cana de zahar  
  • 5 linguri ulei  
  • 1 cana faina  
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri norocoase:

Se bat ouala, albusurile si zaharul pina isi dubleaza volumul. Se incorporeaza uleiul, vanilia si se adauga faina cite putin, amestecind usor cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se pune aluatul intr-o tava cit mai mare, sa iasa foaia mai subtire. Se da la cuptorul incins la 180 grade si se lasa pina trece testul scobitorii si se rumeneste (NU se arde, ca mine).


Am decupat forme, am pus o glazura de fondant diluat cu putina apa sa se intinda usor, am scris si am desenat cu o scobitoare inmuiata in colorant.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prajituri norocoase 22554
retete culinare - Prajituri norocoase 22556
retete culinare - Prajituri norocoase 22558

COMENTARII (10)

Teo 1

17.03.2010, 23:56

felicitari , pt. reciclarea blatului! nimic nu se pierde, se...creaza!

cccris 1

18.03.2010, 00:31

e criza

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 14:47

trebbuie sami gasesc si eu numele pe acolo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!