Prajiturica Grony

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Apr 2011 | 7810 vizualizari

 

Aceasta prajitura delicioasa am facut-o cu ocazia vizitei mele la firma unde lucrez eu si unde nu am mai fost de cativa ani stand acasa cu bebelusele mele pana ce micuta Teodora a implinit 2 anisori.De pe 25 aprilie trebuie sa merg la serviciu si am zis sa fac o vizita anterior acestei date si sa-mi vad colegii si noul birou, totodata aratandu-le afectiunea mea cu aceasta prajiturica.M-am gandit bine fiindca colegii mei au fost placut surprinsi si eu am fost surprinsa sa aflu ca deja imi stiau pasiunea pentru gatit de pe internet.

 

INGREDIENTE

  • pt.blat:
  • 10 oua proaspete la temperatura camerei,
  • 5 linguri cacao pudra Grande,
  • 200 g zahar Margaritar,
  • 200 g faina alba cernuta, la temperatura camerei,
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu,
  • 40 g unt moale la temperatura camerei,
  • cateva picaturi esenta de rom Dr.Otker
  • o mana de alune rotunde de padure usor prajite inainte intr-o tava la cuptor.
  • Pt.crema :
  • 1 cutie crema mascarpone de 200 g,
  • 400 ml frisca lichida,
  • 1 lingura de zahar pudra,
  • 1 pliculet zahar vanilinat,
  • 1 ciocolata cu trufe si 2 bare de ciocolata cu Irish cream,
  • 1 ciocolata neagra Shoggetten.(eu am gasit la kaufland toate ingredintele pentru crema).
  • Pt.decor:
  • flori de napolitana de la Dr.Otker,
  • glazura duo de la Dr.Otker.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica Grony:

Se mixeza la viteza maxima ouale impreuna cu zharaul pana ce-si dubleaza volumul, cam 10 minute cu un mixer bun.Se adauga apoi si untul moale si se mixeaza in continuare .Apoi adaugam  prafurile in ploaie (amestecul de faina, cacao si bicarbonat ).Ultima data presaram alunele de padure coapte.Se foloseste o tava dreptunghiulara tapetata pe fund cu hartie de copt si se toarna compozitia.Se coace in cuptorul preincins la foc mediu.Se opreste focul cand blatul trece testul cu scobitoarea, daica infigem si scoatem fara aluat pe ea.Se lasa tava pe gratarul cuptorului cu usa intredeschisa si focul oprit pana se raceste .Abia atunci se scoate si se taie in 2.Atentie mare la taiere din cauza alunelor sa nu rupeti blatul.Cutitul trebuie sa aiba lama lunga, lata si subtire .Se insiropeaza cu un sirop simplu facut din apa cu zahar si esenta de rom.

Pentru crema se mixeeza frisca impreuna cu mascarponele , zaharul si ciocolata (jumatate din cea cu trufe, cele 3 bare din cea cu irish cream si cea neagra shoggetten) usor topita la bain marie sau la cuptorul cu microunde.Apoi se taie in bucatele mici jumatate din  ciocolata cu trufe.

Crema se tine la frigider putin inainte de a fi folosita.Apoi se umple cu ea blatul taiat in 2 si insiropat.

Deasupra incalzim galzura duo de la Dr.Otker si o turnam deasupra baltului nostru.

Cu un cutit lung am trasat deja liniile pentru bucatile ce vor fi taiate mai tarziu .Acest lucru ne ajuta sa asezam unde trebuie florile maro din napolitana de la Dr.Otker.Daca nu gasiti puteti folosi si mici fulgi de cereale cu cacao.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prajiturica Grony-0
Prajiturica Grony-1
Prajiturica Grony-2
Prajiturica Grony-3
Prajiturica Grony-4

COMENTARII (65)

Lau

Lau 1

21.09.2012, 07:54

la multi ani

epurasha2bb

epurasha2bb 1

02.10.2012, 20:41

multumesc frumos, va pup! *

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!