Prajitura Valurile Dunarii

de Moni_alex in Dulciuri, 2 Sep 2015 | 12810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 350 gr faina
  • 150 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • un plic praf copt
  • o lingura cacao
  • 200 gr visine
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • un plic budinca vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • un plic intaritor frisca
  • 3 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Valurile Dunarii:

Se spala visinele, se scot samburii si se lasa la scurs.

Se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Se adauga laptele si uleiul iar la final incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.
Impartim compozitia in doua si in una din ele adaugam cacao.

Turnam intr-o tava de dimensiuni 20/30 cm tapetata cu hartie de copt compozitia alba.Peste aceasta turnam compozitia cu cacao apoi se repartizeaza visinele scurse.

Se coace in cuptorul preincalzit la foc potrivit 45-50 minute.

Pentru crema se pune pe foc laptele impreuna cu zaharul, esenta si budinca de vanilie si se amesteca in continuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa  sa se raceasca si amesteca din cand in cand ca sa nu formeze crusta sau se acopera cu folie alimentara.

Se bate  frisca cu pliculetul de intaritor pana se ingroasa si se adauga in crema de vanilie rece pana se omogenizeaza bine.

Se intinde crema peste prajitura rece si se niveleaza bine.

Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida pana se omogenizeaza, se lasa se racoreasca putin si se intinde peste crema.Cu ajutorul unei furculite se traseaza valuri pe intreaga suprafata.

Se da prajitura la rece pentru cateva ore iar apoi se taie bucati cu un cutit care se trece prin apa fierbinte.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu 11 oua, pentru luna iubirii