Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

de merisor in Dulciuri, 27 Apr 2013 | 2487 vizualizari

 

V-au ramas cateva piscoturi si nu stiti ce sa faceti cu ele?
Eu am gasit solutia, am facut niste praline care au avut un efect neasteptat asupra unor musafiri de seara.
Iar surpriza de la mijlocul pralinelor a fost o mica napolitana cu cacao, crocanta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachetel piscoturi(12 bucati)
  • 150 gr miez de nuca
  • 150 ml lapte
  • 2 linguri cacao
  • esenta de cafea
  • 75 gr unt
  • coaja rasa de portocala
  • 15 napolitane micute cu cacao
  • sare
  • 1 lingura zahar
  • fulgi de cocos, cacao si cafea pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200):

Rupem piscoturile bucatele si le trecem prin robot impreuna cu miezul de nuca, apoi le amestecam cu cacaoa.

Punem pe foc moale laptele, zaharul, sarea, coaja de portocala si untul si lasam sa fiarba pana la topirea untului, apoi adaugam peste compozitia de piscoturi si omogenizam.

Dam compozitia la rece pentru 10-15 minute, dupa care formam bilute la mijlocul carora asezam cate o bucata de napolitana.

O parte din bilute le trecem prin nuca de cocos, iar o parte prin cacao si cafea.

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi biscuiti in locul piscoturilor

2

De asemeni se pot trece prin robot si napolitane

RETETA IN IMAGINI

Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-0
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-1
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-2
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-3
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-4
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-5
Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)-6

COMENTARII (50)

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 19:17

foarte buuune

Giana

Giana 1

06.06.2014, 16:08

Super

Panacris

Panacris 1

29.12.2015, 13:54

Minunateeee!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!