Praline de ciocolata

de Meea in Dulciuri, 12 Sep 2015 | 6228 vizualizari

 

Cum ar fi sa ne trezim dimineata si pe masa sa fie numai tablete de tooate tipurile de ciocolata?Sa fie tableta la metru...oai sau la KILOMETRU! :)) Prea multe basme? Bine ma opresc si facem sa fie realitate ; sa transformam tabletele de ciocolata in praline buune cu nuca,jeleuri sau orice va copleseste sufletul .Puteti pastra pralinele la frigider si de cate ori treceti pe acolo (eu ma "chinui" sa trec cat mai des) sa va rasfatati cu propriile voastre praline de ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • 160g ciocolata (oricare va este pe plac:) )
  • 40ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • nuca macinata
  • cocos
  • cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline de ciocolata:

      Punem ciocolata si frisca pe baie de aburi si topim ciocolata prin amestecare. Adaugam vanilia.Lasam putin la racit. Pentru pasul urmator aveti nevoie de o forma musai de silicon :). Eu am una in forme de inimioare, rosie.

         Umeziti forma de silicon cu putina apa apoi cu o lingurita puneti ciocolata inauntru cam un sfert din inimioara (sau ce forme aveti) si adaugati nuca macinata. Dupa aceea umpleti restul de inimioara cu ciocolata si lasati la congelator cateva ore pana cand ciocolata s-a intarit. Scoateti pralinele apasand cu degetul pe dosul formei. Decorati pralinele cu nuca de cocos sau cacaua si pastrati pralinele la frigider. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

diaconta 1

12.09.2015, 23:20

Foarte mult imi place cum prezinti preparatele

mirela0911 1

13.09.2015, 09:50

Ce bune sunt!

Meea 1

14.09.2015, 16:10

Multumesc frumos :*

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Praline de ciocolata umplute cu crema de ness - Valentine`s day