Praline Tiramisu

de merisor in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 6337 vizualizari

 

Tare bune si de efect sunt aceste praline.
Si-s simplu de facut.
Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei: http://www.bucataras.ro/retete/praline-tiramisu-37369.html
Multumesc, Adina, pentru delicioasa reteta!

 

INGREDIENTE

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 1 ceasca cafea tare
  • 1 lingurita amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.

Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.

Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.

Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.

Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.

Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.

Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.

Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.

 

TIPS-URI

1

Recomand ca pralinele sa fie trecute prin cacao, inainte de a fi servite, altfel se umezeste cacaua si nu mai au aspect placut.

2

Pe cele care au ramas pentru a doua zi, le-am trecut prin nuca si nuca de cocos.

RETETA IN IMAGINI

Praline Tiramisu-0
Praline Tiramisu-1
Praline Tiramisu-2
Praline Tiramisu-3
Praline Tiramisu-4
Praline Tiramisu-5
Praline Tiramisu-6

COMENTARII (38)

Panacris

Panacris 1

23.01.2015, 18:08

Buneee, rapide și delicioase!

geoline

geoline 1

19.02.2015, 19:56

bune rau!

miki_a

miki_a 1

19.02.2015, 20:35

Intr-adevar, foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!