Praline Tiramisu

de Merisor in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 10489 vizualizari

 

Tare bune si de efect sunt aceste praline.
Si-s simplu de facut.
Sursa mea de inspratie a fost reteta Adinei: http://www.bucataras.ro/retete/praline-tiramisu-37369.html
Multumesc, Adina, pentru delicioasa reteta!

 

INGREDIENTE

  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 1 ceasca cafea tare
  • 1 lingurita amaretto
  • 250 gr mascarpone
  • cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline Tiramisu:

Rupem piscoturile si le maruntim bine cu robotul.

Fierbem o cafea tare si o lasam sa se raceasca doar putin, apoi adaugam amaretto in ea.

Eu am fiert cafeaua la ibric, la 120 ml apa am adaugat 1/2 lingurita zahar si 2 lingurite cu varf de cafea, apoi am lasat-o sa se limpezeasca si am trecut-o printr-o sita.

Turnam cafeaua calduta peste piscoturi, amestecam bine compozitia, apoi adaugam mascarponele si omogenizam bine totul.

Acoperim vasul si il dam 30 de minute la rece.

Pe un platou presaram 20-30 de gr cacao.

Cu o lingurita luam din compozitia de praline si cu ajutorul mainilor formam bilute pe care le trecem prin cacao.

Sunt foarte bune si au gust de tiramisu.

TIPS-URI

1

Recomand ca pralinele sa fie trecute prin cacao, inainte de a fi servite, altfel se umezeste cacaua si nu mai au aspect placut.

2

Pe cele care au ramas pentru a doua zi, le-am trecut prin nuca si nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (38)

Panacris 1

23.01.2015, 18:08

Buneee, rapide și delicioase!

geoline 1

19.02.2015, 19:56

bune rau!

miki_a 1

19.02.2015, 20:35

Intr-adevar, foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune