Pranzul in vas roman

de ela in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2010 | 4388 vizualizari

 

absolut delicios.mi-am cumparat de curand doua vase romane si am vrut sa testez unulsa va spun cate ceva despre instructiunile lui de folosire,mie mi-au prins bine caci este un vas despre care nu stiam mare lucru.Dupa ce il cumparati lasati-l in apa fierbinte 15minute.Inainte de fiecare utilizare se scufunda atat vasul cat si capacul acestuia in apa rece 15-20minute pt ca porii vasului sa se umple de apa,astfel in timpul gatirii in vas se va crea un strat de aburi care participa la procesul de gatire.Inainte cu 30minute de terminarea gatirii scoatem capacul pentru a lasa carnea sa se rumeneasca.Vasul roman neemailat se poate folosi numai in cuptor,expunerea la foc deschis poate duce la craparea sau fisurarea acestuia.Eu mi-am mai luat un vas care pote fi pus si pe ochil de la aragaz,este emailat in interior,ceva italienesc.Poate fi folosit si la cuptorul cu microunde.Evitati racirea brusca a vasului,se recomanda asezarea vasului scos din cuptor pe o placa de lemn sau pe un prosop uscat.Dupa utilizare vasul se spala cu apa sarata(eu am scos mancarea din el,l-am lasat sa se raceasca apoi am pus apa fierbinte in el si un pumn de sare si l-am lasat cateva minute,s-a curatat apoi destul de usor).Se limpezeste bine si se lasa sa se usuce timp de 24 ore,fara sa il stergeti.Dupa aceia vasul se va pastra neacoperit,cele doua parti vor fi asezate invers una peste allta intr-un loc curat si aerisitDin cauza utilizarii vasu va capata o culoare mai inchisa,patinata dar aceasta nu va afecta in nici un fel calitatea gatirii

 

INGREDIENTE

  • 1kg ciocanele,
  • 2kg cartofi,
  • 50gr telemea,
  • 150gr cascaval,
  • 200gr smantana,
  • 200gr lapte,
  • vegeta,
  • patrunjel uscat,
  • piper,
  • 2conserve ciuperci,
  • 1/2ardei gras,
  • 1ceapa,
  • 1/2pahar vin,
  • usturoi,
  • condimente pentru pui
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pranzul in vas roman:

Se pregateste vasul roman punandu-l in apa rece 30minute inainte de folosire.Cartofii se curata si se taie rondele,se pun la fiert intr-un vas de apa cu sare si vegeta,se lasa 15minute.Nu-i lasati sa fiarba mult sa nu ajunga sa se sfarame.Pulpele inferioare se condimenteaza cu condimente de la Fuchs pentru pui si se lasa putin pana fierb cartofii.Se scot cartofii cu o spatula si se pun pe fundul vasului roman.Telemeaua si cascavalul se rad si se pun peste cartofi.


Laptele cu 100gr smantana,sare,vegeta si o lingurita de patrunjel se amesteca bine si se toarna peste branzeturi. Deasupra se pun pulpele care se ung cu restul de smantana care le va face foarte fragede.


Se pune capacul si se baga la cuptor pentru 120 minute,timp dupa care se scoate capacul si se mai lasa sa se rumeneasca carnea 20-30minute.Intre timp se face o tocanita de ciuperci. Se curata ceapa si se toaca,se marunteste si ardeiul si se pun pe foc cu putin ulei si apa,sare si piper.


Se taie marunt ciupercile si se pun peste ceapa si ardei,se pune apa cat sa le acopere si se lasa pe foc 30minute.Se toarna vinul si se mai lasa putin apoi se sfarsit se pune jumatate de catel de usturoi pisat si 2linguri de smantana si putin patrunjel.Se serveste cu salata verde

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pranzul in vas roman 22166
retete culinare - Pranzul in vas roman 22167
retete culinare - Pranzul in vas roman 22168
retete culinare - Pranzul in vas roman 22170
retete culinare - Pranzul in vas roman 22171
retete culinare - Pranzul in vas roman 22172
retete culinare - Pranzul in vas roman 22173
retete culinare - Pranzul in vas roman 22174
retete culinare - Pranzul in vas roman 22175
retete culinare - Pranzul in vas roman 22176
retete culinare - Pranzul in vas roman 22177
retete culinare - Pranzul in vas roman 22179
retete culinare - Pranzul in vas roman 22198

COMENTARII (25)

LaDy_Alina 1

15.03.2010, 11:57

ohhhh...pai cum reusiti sa spargeti vasele ,ai fetelor?

ela 1

15.03.2010, 12:08

astea de lut sunt mai pretentioase

LaDy_Alina 1

15.03.2010, 13:46

sor'mea...am mai postat vreo 3 retete,dar nush de ce nu imi apar...ce am facut??????

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!