Praz chinezesc

de Brindusa in Pui, 9 Noi 2010 | 2878 vizualizari

 

Chiar daca unora li se pare ciudat, prazul nu s-a nascut in Oltenia. In toata lumea se gateste cu praz, el inlocuind chiar ceapa in unele mancaruri, pentru ca are o aroma mai subtila. La noi, insa, in general prazul se gateste cu masline. Clasic.

De aceea m-am gandit sa schimb putin si sa fac din praz un stir- fry rapid, care a iesit foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne fara os (curcan,pui, porc) taiata bucati mici, cam de 3-4 cm grosime
  • 5-6 fire de praz, nu foarte groase
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1/2 pahar supa de pui (sau apa)
  • 4 linguri sos de soia
  • 3 cm radacina ghimbir ras
  • 3 linguri ulei de porumb
  • 5-6 picaturi sos chilli (sau 1/4 lingurita chilli pudra)
  • orez cu bobul lung, pentru garnitura
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz chinezesc:

Taie carnea fasii subtiri (cam de 2- 3 cm) Indeparteaza frunzele verzi de la praz si spala-l. Taie-l rondele subtiri.  Incalzeste uleiul si prajeste in el ghimbirul cam 30 secunde (sa nu se arda) Pune carnea si las-o 2-3 minute pe fiecare parte. Carnea de porc se lasa mai mult (cam 4 minute pe fiecare parte) Adauga prazul, amesteca si lasa-l 2 minute. Pune vinul, supa, sosul de soia si chilli. Amesteca si lasa la foc mediu pana ce carnea e facuta si sosul format.

Daca sosul e facut, dar carnea nu e gata inca (pentru ca a fost taiata bucati prea mari!), mai pune putina apa si lasa pana cand e patrunsa bine.
Serveste carnea cu orez si sosul de praz.

Garnitura de orez se face ca aici

 

COMENTARII (18)

elena1988

elena1988 1

10.11.2010, 18:41

Laly

Laly 1

10.11.2010, 22:05

Buuuuuuuuuun

MIUTA

MIUTA 1

10.11.2010, 22:56

Foarte bine arata si nu ma indoiesc ca e si foarte bun....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!