Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Sep 2013 | 2799 vizualizari

 

Vă aduc ceva inedit, sper! Apetisant și interesant;)

 

INGREDIENTE

  • prepelițe 2 bucăți,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardie dulce,
  • vin roșu sec cca. 250 ml,
  • struguri albi și negri de masă cca. 300 g,
  • pentru sos:
  • zmeură proaspătă cca. 2 linguri,
  • miere de albine polifloră 1 lingură,
  • ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • muștar clasic 2 linguri,
  • oțet balsamic 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură:

Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt măcinat, boia și ulei de măsline, lăsându-se  la poșat, acoperit ptr ca. 15 minute la foc mic. Se adaugă boabele de struguri și vinul, lăsîndu-se la gătit pentru cca. 20 de minute la foc mic, acoperit. Pentru sos: Se amestecă zmeura, mierea, muștarul, uleiul și oțetul balsamic, până ce se obține o pastă omogenă. Prepelițele se servesc alături de găluște de cartofi și sos de zmeură!

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prepelite la gratar