Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură

de Panacris in Mancaruri cu carne, 3 Sep 2013 | 706 vizualizari

 

Vă aduc ceva inedit, sper! Apetisant și interesant;)

 

INGREDIENTE

  • prepelițe 2 bucăți,
  • ulei de măsline,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardie dulce,
  • vin roșu sec cca. 250 ml,
  • struguri albi și negri de masă cca. 300 g,
  • pentru sos:
  • zmeură proaspătă cca. 2 linguri,
  • miere de albine polifloră 1 lingură,
  • ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • muștar clasic 2 linguri,
  • oțet balsamic 1 lingură.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură:

Prepelițele curățate și spălate se pun într-un vas Wok, cu puțină apă, cca. 10 minute la foc puternic, acoperit, ca să se înăbușească. Apoi se adaugă sare, piper proaspăt măcinat, boia și ulei de măsline, lăsându-se  la poșat, acoperit ptr ca. 15 minute la foc mic. Se adaugă boabele de struguri și vinul, lăsîndu-se la gătit pentru cca. 20 de minute la foc mic, acoperit. Pentru sos: Se amestecă zmeura, mierea, muștarul, uleiul și oțetul balsamic, până ce se obține o pastă omogenă. Prepelițele se servesc alături de găluște de cartofi și sos de zmeură!

Poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-0
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-1
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-2
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-3
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-4
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-5
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-6
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-7
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-8
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-9
Prepelițe la Wok cu struguri și sos de zmeură-10

COMENTARII (20)

Bya Ralu 1

04.09.2013, 10:25

super

simona72 1

05.09.2013, 17:44

mihaelar63 1

23.11.2014, 01:07

Cum de mi-a scapat Placee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04