Prepelita la cuptor

de Cris2711 in Mancaruri cu carne, 22 Dec 2013 | 1812 vizualizari

 

Este prima data cand fac prepelite la cuptor.Sunt delicioase rau.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. prepelite(4 bucati)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina verde
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac mai mic
  • 1 cana cu supa clara de pui
  • 50 ml vin alb demisec
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelita la cuptor:

Cuptorul se preincalzeste la 200 °.

Prepelitele se spala,se sterg cu un prosop de hartie,apoi se pun intr-o forma termorezistenta pe un pat de legume,legumele se aleg dupa gustul fiecaruia si se taie dupa preferinte.

Deasupra se adauga supa clara,apoi se adauga deasupra piperul.

Inainte de a se adauga la cuptor se pune si vinul alb ,demisec.

Cuptorul se pregateste la 160° ,apoi se adauga forma cu prepelitele.

Se lasa circa 45-50 de minute.

Se servesc calde ,alaturi de o garnitura potrivita si salate.

 

TIPS-URI

1

Vinul alb ii da un gust deosebit.

2

Se pot umple si cu ierburi.

3

Langa o garnitura de cartofi,orez si salate se potriveste de minune.

COMENTARII (33)

Cris2711 1

22.12.2013, 21:54

Padre de foarte mult timp vroiam sa gatesc prepelite,nu gaseam de cumparat,eu nu locuiesc in oras mare,deci oferta mai rezumata,exact cu o zi inainte sa le cumpar ,il intrebasem pe cumnatul meu ,care este bucatar,unde pot gasi,seara cand a ajuns acasa,m-a sunat si mi-a zis ca sunt la Lidln-am stat pe ganduri,sunt foarte bune

portiadelumina 1

22.12.2013, 21:56

La noi la Lidl nu bagă decât cocostârci şi curci clonate. Tot pe porc mă bazez.

Cris2711 1

22.12.2013, 22:01

),pe ala din batatura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D