Prepelita la cuptor

de Cris2711 in Mancaruri cu carne, 22 Dec 2013 | 4479 vizualizari

 

Este prima data cand fac prepelite la cuptor.Sunt delicioase rau.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr. prepelite(4 bucati)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina verde
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac mai mic
  • 1 cana cu supa clara de pui
  • 50 ml vin alb demisec
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelita la cuptor:

Cuptorul se preincalzeste la 200 °.

Prepelitele se spala,se sterg cu un prosop de hartie,apoi se pun intr-o forma termorezistenta pe un pat de legume,legumele se aleg dupa gustul fiecaruia si se taie dupa preferinte.

Deasupra se adauga supa clara,apoi se adauga deasupra piperul.

Inainte de a se adauga la cuptor se pune si vinul alb ,demisec.

Cuptorul se pregateste la 160° ,apoi se adauga forma cu prepelitele.

Se lasa circa 45-50 de minute.

Se servesc calde ,alaturi de o garnitura potrivita si salate.

TIPS-URI

1

Vinul alb ii da un gust deosebit.

2

Se pot umple si cu ierburi.

3

Langa o garnitura de cartofi,orez si salate se potriveste de minune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelita la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (33)

Cris2711 1

22.12.2013, 21:54

Padre de foarte mult timp vroiam sa gatesc prepelite,nu gaseam de cumparat,eu nu locuiesc in oras mare,deci oferta mai rezumata,exact cu o zi inainte sa le cumpar ,il intrebasem pe cumnatul meu ,care este bucatar,unde pot gasi,seara cand a ajuns acasa,m-a sunat si mi-a zis ca sunt la Lidln-am stat pe ganduri,sunt foarte bune

portiadelumina 1

22.12.2013, 21:56

La noi la Lidl nu bagă decât cocostârci şi curci clonate. Tot pe porc mă bazez.

Cris2711 1

22.12.2013, 22:01

),pe ala din batatura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prepeliță învelită în bacon, cu garnitură de mere