Prepelite cu bacon la cuptor

de laurentiu in Mancaruri cu carne, 16 Dec 2011 | 3345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • prepelite
  • bacon 
  • piper 
  • sare/delikat 
  • foi de dafin 
  • verdeturi (oregano, busuioc, marar)sau ce va place 
  • ulei/vin alb 1 pahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu bacon la cuptor:

Se condimenteaza prepelitele dupa gust cu sare/delikat, piper, oregano, busuioc, marar (asta am folosit eu, dumneavoastra puteti pune ce verdeturi va plac), se stropesc cu putin ulei si se lasa la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.

Nu este obligatoriu sa lasam prepelitele cateva ore cu condimente daca sunt tinere, dar asa ele au timp sa-si ia gust de la mirodenii, carnea sa se mai fragezeasca (daca sunt mai batrane) si sunt mult mai gustoase. Se infasoara fiecare prepelita in cate o felie de bacon si se fixeaza cu o scobitoare.

Prepelitele cu bacon se pun in tava, se mai adauga putin ulei peste ele, vin, foi de dafin si se acopera cu folie, dupa care se baga in cuptorul incalzit pentru aproximativ 1 ora. Din cand in cand se mai stropesc cu putin sos din tava pentru a nu se usca baconul.

Prepelitele se pot servi cu orice fel de garniture sau chiar simple, sunt atat de gustoase ca nu mai au nevoie de nimic altceva langa ele.

O reteta cu prepelite la cuptor simpla cu care nu poti da gres si cu care sigur iti vei impresiona invitatii.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prepelite cu bacon la cuptor-0
Prepelite cu bacon la cuptor-1
Prepelite cu bacon la cuptor-2
Prepelite cu bacon la cuptor-3

COMENTARII (12)

brunetica

brunetica 1

17.12.2011, 09:33

Cris2711

Cris2711 1

17.12.2011, 14:33

nadina73

nadina73 1

18.12.2011, 23:03

Bun venit !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!