Prepelite cu unt aromat

de anca_rm in Mancaruri cu carne, 17 Noi 2015 | 461 vizualizari

 

Este prima data cand am facut prepelite si am decis sa fac ceva mai deosebit . Au fost aromate ,gustoase si frumoase ,dar foarte putine 

 

INGREDIENTE

  • -4 prepelite
  • -1 catel usturoi
  • -50 gr unt
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura nucsoara
  • -rozmarin
  • -8 felii lamaie
  • -1 portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu unt aromat:

Prepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat .

Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o pasta.

Luam cate o prepelita si desprindem foarte usor pielea de pe piept , sub ea punem putina pasta de unt . Atentie mare pielea este foarte subtire si se rupe repede . Apoi o sa punem  unt aromat si in prepelita si o masam bine pe spate si picioare .

In prepelita punem o jumate de felie de lamaie si o frunzulita de rosmarin . Prindem cu o scobitoare picioarele pentru a inchide cavitatea si o asezam in vasul de copt cu spatele in jos. Procedam la fel si cu restul prepelitelor.

Intre ele punem cate o felie de lamaie ,iar pe margini felii de portocala .

Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute , scoatem folia si mai lasam inca 30 minute .

Se servesc calde cu ce garnitura doriti . 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prepelite cu unt aromat 412618
retete culinare - Prepelite cu unt aromat 412619
retete culinare - Prepelite cu unt aromat 412620
retete culinare - Prepelite cu unt aromat 412621

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

17.11.2015, 21:03

Ai fost la vanatoare ?

Panacris 1

18.11.2015, 19:40

Așa mi-a plăcut rețete ta, că am dat telefon și vineri vin prepelițele, 8 bucăți

simona72 1

18.11.2015, 20:39

O singura data am gatit prepelite, de la cap coada, adica taiat, jumulit, gatit super reteta ta! Personal, nu m-au dat pe spate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D