Prepelite in foi de vita

de Panacris in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2015 | 4332 vizualizari

 

O rețetă simplă, dar totuși deosebită. Prepelițele sunt tare gustoase și mai ales sănătoase. Facem abstracție de feliile de slănină :D ele sunt puse peste frunzele de viță, doar dau aromă preparatului.Vă asigur că și cei începători în ale bucătăriei, pot avea mare succes cu acest fel principal în fața musafirilor și prietenilor, cu puțină răbdare. Spor și poftă bună! :-*

 

INGREDIENTE

  • Prepelițe curățate 4-5 bucăți cca. 1000 g,
  • Ficat de prepeliță,
  • Ulei de măsline,
  • Foi de viță de vie proaspete mai mari cca. 10 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Felii de bacon cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml.
  • Sfoară de bucătărie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite in foi de vita:

Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în cavitatea prepeliței.

Frunzele de viță se suprapun câte două, în așa fel încât să se poată înveli prepelița, apoi se ung cu puțin ulei de măsline, se așează înaripata și se închide ca și o sarma uriașă. Pachețele se sigilează cu felii subțiri de bacon, sau slănină afumată din dotare, apoi se leagă strâns cu ață de bucătărie.

Se așează într-o tavă termorezistentă, și se dau la copt cca. 30 de minute la foc mediu. Din când în când se ung pachețelele, cu sosul format în tavă, după 20 de minute se adaugă vinul, apoi se mai lasă la gătit în cuptor cca. 10 minute. Se servesc ca atare cu salată de sezon și/sau garnitura preferată. Simplu, gustos și arătos!

 

TIPS-URI

1

se pot coace și pe grătar, timpul de coacere e mai scurt de cca. 20 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
ficatei de pui cu ceapa