Desert cozonac cu nuca

de Criss in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 29865 vizualizari

 

Primul meu cozonac, neasteptat de bun! Trebuie sa va spun ca nu suntem deloc fani cozonac, asa se explica si faptul ca e primul cozonac facut de mine. Daaaar, cu siguranta nu va fi ultimul, pentru ca surpriza! Brusc ne-am dat seama ca ne place cozonacul. A iesit atat de bun, de pufos, de aromat incat s-a terminat foarte repede. Scuzati pozele nu foarte elegante, facute pe masa de lucru, pentru ca de fapt nu credeam ca am sa-l pun pe blog/forum.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 g unt topit
  • 150 g zahar
  • 25 g drojdie sau un pliculet drojdie uscata (dr. Oetker)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie sau de portocala

Umplutura:

  • 250 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • 120 ml lapte
  • esenta de rom
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuca:

Aluat: Intr-un vas punem laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar si una de faina si adaugam drojdia proaspata. (Daca folositi drojdie uscata, stiti ca aceasta se amesteca cu faina si nu trebuie dizolvata in lapte).  Se lasa pana incepe sa se umfle drojdia.

Separat, intr-un bol se pun faina, zaharul, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si se amesteca. Se adauga drojdia cu laptele si se incepe framantarea. Se adauga untul topit si se framanta aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de mana sau de peretii vasului. Se acopera vasul cu un prosop si se lasa la creascut o ora pana cand isi dubleaza volumul. 

Umplutura: Se pun laptele cu zaharul la fiert, iar cand acesta incepe sa fiarba, se adauga nuca macinata si esenta de rom.

Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in doua parti egale. Se intinde fiecare bila de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, se pune crema de nuci. In cel de-al doilea rulou am adaugat si o lingura de cacao la crema de nuci. Se impletesc cele doua suluri si se pun in tava de cozonac, pe hartie de copt. Se unge cozonacul cu un galbenus de ou si se presara zahar deasupra. Se coace minim 45 minute in cuptorul preincalzit.

Eu puteam sa-l mai las, pentru ca marginile n-au fost suficient de bine rumenite, insa imi era teama sa nu se arda deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ArianaBala 1

22.12.2011, 16:20

Foarte frumos ti-a iesit, si cu siguranta e delicios

Criss 1

23.12.2011, 13:25

Multumesc Kamy, esti o scumpa. Dar nu mi se pare ca arata a fi facut de vreo experta.

Criss 1

23.12.2011, 13:25

Multumesc Ariana.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonacul bunicii