Tiramisu reţeta cu frisca

de mihaelar63 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 8898 vizualizari

 

Greu m-apuc eu sa fac dulciuri , dar avand musafiri trebuia sa-i omenesc si cu ceva dulce .Daca stiam ca e atat de simplu de preparat si atat de gustos , desi nu e Tiramisu reţeta originală, demult ma dadeam la tiramisu ! Multumesc mult Silvioarei de la care m-am inspirat .

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • 1  crema mascarpone  [400 gr]
  • 1 crema branza fagaras
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 tuburi frisca
  • 2 plicuri capucino
  • 2 linguri ness
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 ml lichior tiramisu
  • 100 ml wiskey
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o portocala
  • ciocolata granule

 

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta cu frisca:

Tiramisu reţeta cu frisca

  1. frisca se amesteca usor cu zaharul vaniliat , mascarpone si crema fagaras[ am preparat 2 tavi si nu am avut suficient mascarpone ,dar e ok si cu plus de crema fagaras].
  2. se prepara un sos din ness , capucino , apa fierbinte , zahar , esenta rom si alcoolicele ;se lasa la racit .
  3. am tapetat o tava cu folie alimentara transparenta si am inceput sa ,, cladesc '' tiramisu : se trece rapid piscotul prin sosul dulce , se pune un rand de piscoturi pe fundul tavii apoi se ,,tencuieste '' cu crema de frisca si branza , si tot asa pana ti se termina compozitia , ultimul rand fiind de crema .
  4. decorati cu coaja rasa de portocala +  ciocolata granule .
  5. dati la rece pana in momentul servirii [ eu am pus la congelator , vara e grozav servit asa ]

TIPS-URI

1

la al 2-lea tiramisu am pus frisca lichida batuta si a iesit si mai bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:03

si eu repede la o bucatica...ma primesti musafira ta

Corinuta 1

13.10.2010, 11:29

nadina73 1

13.10.2010, 12:24

am venit si dupa desert5f

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine