Primul meu Tiramisu

de mihaelar63 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 6461 vizualizari

 

Greu m-apuc eu sa fac dulciuri , dar avand musafiri trebuia sa-i omenesc si cu ceva dulce .Daca stiam ca e atat de simplu de preparat si atat de gustos , demult ma dadeam la tiramisu ! Multumesc mult Silvioarei de la care m-am inspirat .

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • 1  crema mascarpone  [400 gr]
  • 1 crema branza fagaras
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 tuburi frisca
  • 2 plicuri capucino
  • 2 linguri ness
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 ml lichior tiramisu
  • 100 ml wiskey
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o portocala
  • ciocolata granule

 

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul meu Tiramisu:

  1. frisca se amesteca usor cu zaharul vaniliat , mascarpone si crema fagaras[ am preparat 2 tavi si nu am avut suficient mascarpone ,dar e ok si cu plus de crema fagaras].
  2. se prepara un sos din ness , capucino , apa fierbinte , zahar , esenta rom si alcoolicele ;se lasa la racit .
  3. am tapetat o tava cu folie alimentara transparenta si am inceput sa ,, cladesc '' tiramisu : se trece rapid piscotul prin sosul dulce , se pune un rand de piscoturi pe fundul tavii apoi se ,,tencuieste '' cu crema de frisca si branza , si tot asa pana ti se termina compozitia , ultimul rand fiind de crema .
  4. decorati cu coaja rasa de portocala +  ciocolata granule .
  5. dati la rece pana in momentul servirii [ eu am pus la congelator , vara e grozav servit asa ]
 

TIPS-URI

1

la al 2-lea tiramisu am pus frisca lichida batuta si a iesit si mai bun .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Primul meu Tiramisu 54479
retete culinare - Primul meu Tiramisu 54480
retete culinare - Primul meu Tiramisu 54481
retete culinare - Primul meu Tiramisu 54482
retete culinare - Primul meu Tiramisu 54483

COMENTARII (23)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:03

si eu repede la o bucatica...ma primesti musafira ta

Corinuta 1

13.10.2010, 11:29

nadina73 1

13.10.2010, 12:24

am venit si dupa desert5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: