Profiterol

de Corinuta in Prajituri, 29 Aug 2010 | 7084 vizualizari

 

Nu arata el cine stie ce......dar mie tare-mi place acest desert.

 

INGREDIENTE

Ptr gogosele:

  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 200 ml apa
  • 4 oua
  • un praf de sare

Ptr crema de vanilie:

  • 650 ml lapte 
  • 3 oua
  • 225 g zahar
  • 125 g faina
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat

Ptr crema de ciocolata:

  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga pe rand cate un ou amestecand cu mixerul.

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun cu spritul sau cu o lingurita gogosele de dimensiunea unei nuci. Se coc 15 minute la 200 de grade, dupa care se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coc 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema de vanilie se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga 125 ml lapte rece si faina. Restul laptelui se fierbe, apoi se adauga la crema si se fierbe in continuare pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga vanilia si untul si se mixeaza putin pana se incorporeaza.

Se taie gogoselele pe jumatate si cu ajutorul unui sprit sau cu o lingurita se umplu cu crema de vanilie.

Pentru crema de ciocolata se fierb toate ingredientele mai putin frisca, pana se ingroasa putin, apoi se da la rece. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se poate pastra pentru ornat o parte, iar restul se amesteca cu ajutorul unui tel cu sosul de ciocolata. Se toarna peste gogosele si se da la frigider ptr 30 de minute, apoi se poate servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

burdulea56 1

30.08.2010, 00:32

Delicioase!

danis 1

30.08.2010, 12:41

super bun prima data am mancat la simo(nadina73)cu inghetata e foarte bun

Rodie 1

09.10.2010, 15:52

arata chiar foarte bine Corina, multumes de reteta, am sa o trec pe caiet.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Krem a la Krem