Profiterol

de Lavinia in Dulciuri, 8 Dec 2012 | 7761 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 ml apa
  • 200 g unt/margarina
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300-330 g faina
  • 8 oua

Crema:

  • 1 l lapte
  • 8 galbenusuri
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 100 g faina
  • 50 g amidon
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru aluat am pus apa la fiert cu vanilia,cand a dat un clocot am adaugat untul si sarea si am asteptat sa fiarba iar.Am luat de pe foc,am adaugat faina si am amestecat pana nu s-a mai lipit de peretii oalei.

Am lasat sa se racoreasca putin dupa care am adaugat treptat cate un ou si am amestecat bine.Am format gogosele mici si le-am copt pana s-au aurit.

Pentru crema am pus laptele la fiert cu esenta de vanilie.Intre timp am frecat galbenusurile cu zaharul,am adaugat amidonul ,faina si laptele fierbinte in fir subtire dupa care am pus din nou pe foc mic si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.Cand s-a racorit am adaugat zaharul vanilat si frisca putin batuta.

Am taiat capacelele,am umplut gogosele cu crema si le-am decorat cu glazura de ciocolata!




 

RETETA IN IMAGINI

Profiterol-0
Profiterol-1
Profiterol-2
Profiterol-3
Profiterol-4
Profiterol-5
Profiterol-6

COMENTARII (31)

 Lavinia

Lavinia 1

10.12.2012, 10:38

multumesc

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 18:53

de profiterol chiar mi-e pofta ... nu am mai mancat de mult

ralu_ca

ralu_ca 1

04.12.2013, 14:04

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!