Profiterol

de Adele in Dulciuri, 3 Oct 2014 | 2376 vizualizari

 

Un desert delicios si care se poate combina dupa gustul si placerea fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • 25-30 gogosi bignè.
Crema.
  • 400 ml lapte.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • 2 galbenusuri.
  • 5 linguri zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 50 gr unt.
Decor:
  • Ciocolata amara.
  • Frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand este gata ,adaugam si untul si mixam pana se incorporeaza bine.Crema se lasa la racit pana la momentul folosirii.

Gaurim cu un cutit fiecare gogoasa bignè dupa care cu un saca posh umplem cu crema le asezam in platou ,deasupra punem ciocolata topita si decoram cu frisca.Dam la rece  pentru cel putin o ora.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

In loc de ciocolata ,pentru crema se poate folosi si cacao amara.

2

Gogosile bignè se pot face si in casa.

3

Se poate folosi orice tip de crema sau chiar inghetata ,bineinteles dupa se vor conserva in congelator.

RETETA IN IMAGINI

Profiterol-0
Profiterol-1
Profiterol-2
Profiterol-3

COMENTARII (46)

Adele 1

04.10.2014, 11:40

Anett

Dya Daniela Andrei 1

04.10.2014, 21:57

Adele 1

04.10.2014, 22:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41