Profiterol

de luminita20_2006 in Prajituri, 5 Aug 2010 | 5480 vizualizari

 

INGREDIENTE

gogosele: 
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 fr faina
  • 2 linguri zahar 
  • 5 oua
Crema vanilie
  • 500 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 250 gr zahar -
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • Ingetata
  • Frisca
sos de ciocolata
  • 500 gr ciocolata de menaj
  • 2 linguri lapte
Inghetata de fistic inghetata de capsuni(sau orice cobinatii va plac)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

. gogosiele: Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ajutoul unei lingure sau spris pui alutul pe o tava cu hartie de copt apoi dai la cuptor 25 min. 2.

Crema de vanilie: amesteci zaharul cu faina , zah arul vanilat si galbenusurilie si laptele dau la foc mediu amestecand in continuu cand incepe sa fiarba se adauda untul se lasa sa se topeasca. Se ia de pe foc. Cand s-a racit se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor pana cand se leaga bine crema 3.

sos de ciocolata : se amesteca bine toate ingredientele la foc mic. Cu aceasta crema se umplu gogoselele. Intr-o cupa se aseaza 3 gogosi apoi 3 cupe de inghetata, se pune frisca(eu nu am pus) si sosul de ciocolata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Profiterol 45077
retete culinare - Profiterol 45078
retete culinare - Profiterol 45079

COMENTARII (15)

nadina73 1

06.08.2010, 12:25

super luminita deci 5 furcu,

luminita20_2006 1

06.08.2010, 21:22

gabi te astept cu drag

Ubulika 1

07.08.2010, 09:43

yamiiiiiiiiiiiiiiii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S