Profiterol cu ciocolata

de Brindusa in Prajituri, 8 Iun 2011 | 9056 vizualizari

 

Aceste prajiturele se gasesc in cafenelele frantuzesti, umplute cu inghetata (asa cum le-am facut eu) sau cu frisca pufoasa. Indiferent ce au inauntru, sunt stropite din abundenta cu un sos gros de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pentru profiterol:
  • 100 g faina
  • 80 g unt
  • 175 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • un praf de nucsoara
  • Pentru sosul de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 100 ml apa calduta
  • Inghetata de cacao/vanilie sau ce aroma iti place
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu ciocolata:

Inghetata o poti cumpara, sau o poti face ca aici

Cum se fac choux- urile (gogoselele):

Amesteca apa, untul, sarea si zaharul si topeste-le pe foc mediu. Amesteca, sa topesti untul. Lasa pana ce da un clocot. Da jos oala de pe foc si adauga toata faina deodata. Amesteca sa se incorporeze bine. Pune din nou pe foc mic si amesteca cam 2 minute ca sa se usuce bine compozitia. Este foarte importanta etapa asta, pentru ca daca nu e uscata, nu se vor umfla choix-urile. Compozitia este gata cand ramane putin prinsa de fundul cratitei.

Varsa coca intr-un castron si lasa sa se raceasca putin, cam 1 minut. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Ouale trebuie sa fie incorporate foarte bine. La inceput e mai greu, dar in final trebuie sa arate ca un piure de cartofi. Cu ajutorul unui posh (se poate si cu lingurita) cu deschizatura mare, pune gramajoare de coca cu 3 cm distanta intre ele. Cu un deget putin umezit aplatizeaza-le motul, ca sa aibe o forma rotunda cand se vor coace.

Coace choux-urile 10 minute la 220 C, ca sa se umfle bine si inca 20 min la 180 C, ca sa se usuce si sa capete culoare aramie.  Raceste-le pe un gratar.

Pentru sosul de ciocolata, amesteca apa cu ciocolata taiata bucati mici si pune-le la baia de aburi. Cand totul s-a incalzit, omogenizeaza bine. Pastreaza sosul la cald, sau incalzeste-l inainte de a servi profiterolul Taie gogosile in doua, umple una din jumatati cu inghetata si acoper-o cu cealalta jumatate. Pune profiterolul pe farfurie si toarna o portie generoasa de sos cald.

Se mananca imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Choux à la creme(cu ciocolata)..