Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata

de Alina26 in Prajituri, 21 Mai 2013 | 22088 vizualizari

 

Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150ml apa
  • 75g margarina
  • 3 oua
  • 150g faina
  • putina sare

Crema de vanilie:

  • 1/2 l lapte
  • 75g zahar
  • 100g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1/2 pachet de unt sau margarina

Topping de ciocolata:

  • 75g ciocolata menaj
  • 2 lg cacao
  • 3 lg zahar pudra
  • 1 lg de ulei
  • 2 lg apa
  • 25g unt
  • 1 esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata:

Blatul:

-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare

-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.

-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca

-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa

Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.

Crema:

-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar

-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte

-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra

Topping de ciocolata:

-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.

Asamblare:

Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa umpleti gogoselele si cu un pos daca aveti unul bun.

RETETA IN IMAGINI

Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-0
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-1
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-2
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-3
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-4
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-5
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-6
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata-7

COMENTARII (30)

Alina26

Alina26 1

22.05.2013, 10:04

va multumesc!!!

Geanina87

Geanina87 1

22.05.2013, 15:54

yamiii

alefrk

alefrk 1

29.04.2014, 21:41

ce ai facut cu restul de faina de la crema?? o cana o pui la galbenusuri dar cu restu ce ai facut?? ca ma-i ars..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!