Profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben

de alice_ciobanu in Dulciuri, 12 Aug 2011 | 5795 vizualizari

 

V-am pregatit o surpriza pentru aceasta luna frumoasa de vara, august. Un mic profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben, stropit din plin cu ciocolata. Va place? Vi-l ofer acum cu mare, mare drag!

 

INGREDIENTE

  • pentru inghetata de pepene galben:
  • zeama si miezul de la un pepene galben
  • 1 l lapte
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 lingura coniac
  • 300 ml frisca
  • 1 lingura amidon
  • pentru profiterol:   pentru aluatul de gogosele (profiteroalele adicatelea ..:P )
  • 100 gr faina
  • 85 gr unt
  • 200 ml apa
  • 3 oua
  • un praf de sare
  •  pentru frisca impaunata bine cu caramel
  • 75 gr zahar tos
  • 25 gr migdale/alune
  • 50 ml apa 
  •  pentru toping:
  •  75 gr ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben:

Asa, cu ce sa incepem? Cu inghetata de pepen galben, evident, pentru ca trebuie sa stea la rece peste noapte, eu neavand masina de inghetata (inca, nu-i asa R?? :P).

Amestecati frumusel laptele cu ouale, cu vanilia, cu 200 gr de zahar si amidonul si puneti amestecul pe foc, pana se ingroasa si devine o crema parfumata, raspandind miros de vanilie in tot cartierul. Trageti de pe foc si puneti coniacul dupa care lasati la racit.

Separat, dupa ce ati scos samburii de la pepene, ii curatati frumusel tot miezul, il treceti printr-o sita si il pudrati cu 50 gr zahar, lasandu-l asa la rece vreo jumatate de ora. Adaugati apoi frisca si amestecati totul cu crema de vanilie. Ce incintator!

Puneti in forma portivita, sau ce cutiute, cutioare si alte cele aveti, dati la rece. Nu uitati sa scoateti din doua in doua ore sa mai mixati inghetata pentru a sparge bine acele de gheata. Asta pentru cei care nu au masina de inghetata...inca! :P

  Aluatul este foarte simpu de facut, este vorba de asa-numitul aluat pripit, care se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. Se face astfel: intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea si cu untul. Cand a inceput sa fiarba tragem de pe foc si adaugam toata faina, deodata. Amestecam repede si serios pana obtinem o pasta omogena si faina s-a incorporat. lasam apoi compozitia sa se racoreasca 10 minute. Ouale le batem ca pentru scrob/omleta, dupa care le incorporam in compozitie, turnand cate putin si amestecand continuu pana cand compozitia devine lucioasa si omogena. Tapetam o tava cu hartie de copt. Luam din compozitie cu lingura/lingurita si punem gramajoare de aluat lasand distanta de 4 cm intre. Dati la cuptor pentru 10 minute la temperatura la care ati incalzit cuptorul (treapta 7/220) dupa care reduceti flacara si lasati la foc mic inca 20 minute. Gogosicile vor creste frumos si vor deveni goale pe dinauntru. In orice caz spionati totul de dupa usa inchisa a cuptorului. Nu o deschideti sub nici o forma in primele 20 de minute. Cand sub gata coapte, le scoateti si le lasati la racit pe un gratar metalic. Se pot pastra mai multe zile, dar puse intr-o punga de plastic in frigider.

   Frisca lichida se bate bine pana isi mentine forma si se amestca in momentul umplerii profiteroalelor/gogosicilor cu caramel. Aaa, dar sa nu uit! Caramelul il obtinem dupa ce topim cele 75 gr de zahar, intr-o craticioara, impreuna cu 50 ml apa. Cand se leaga si totul devine un sirop gros si auriu turnam migdalele/alunele si amestecam putin si varsam totul pe un plan dur acoperit cu hartie de copt. Lasam sa se raceasca dupa care punem intr-o punga si spargem cu un ciocan pentru snitele. Simplu nu?

   Ciocolata se pune intr-o craticioara si se topeste, amestecand sa nu se prinda de vas.

    Profiteroalele se vor taia in doua si se vor umple cu frisca amestecata cu caramel. Yummyyy...nu dati iama in ele ca numai aveti pentru desertul delicios de rece :P

Pentru a savura acest delicios de rece profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben este nevoie doar ca intr-un bol, cupa mare, platouas sau ce fel de vas mai aveti prin casa, sa punem inghetata de pepene galben, vreo 3 bucati de profiterol umplute si in final, asa apoteotic, stropiti din belsug cu ciocolata topita. Cam astea fiind spuse, dragilor, eu va conjur sa savurati acest desert...acum va las...mai am o portie proaspata ce ma striga. Va las.....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu frisca si inghetata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca(2)