Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel

de adasev12 in Dulciuri, 7 Mar 2011 | 6520 vizualizari

 

am mai facut profiterol...dar acum aveam pofta si de ciocolata....

 

INGREDIENTE

  • o punga bigne-uri ( nu le fac ca nu are rost)
  • o budinca de caramel cu toping de carame
  • 400 ml frisca lichida
  • 2 albusuri de ou
  • inghetata , de care va palce ( eu am combinat de data aceasta de frisca cu toping de fructe de padure)
  • 2 ciocolati, una amaruie una cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel:

mai inatai am facut budinca si am dat-o la rece.

am batut trisca spuma tare.

am batut si albusurile cu 3 lg zahar , la fel spuma tare

cand s-a racit budinca am amestecat-o cu spuma de albusuri si 3 sferturi de frisca.

am umplut bigne-urile cu o forma de prajituri, intepand din doua parti fiecare bigne pt a se umple bine. 

am lasat deoparte.

am topit apoi ciocolatile cu o lg de unt si lapte, cam 50 ml, depinde...cam cat sa iasa o glazura potrivita...nici tare nici prea subtire.

cand s-a racit suficient sa pot suporta la deget, am luat fiecare bigne si l-am tavalit prin glazura bine.

am pus pe platou si am lasat la frigider pana azi .

se serveste in cupe , cate trei bigne-uri , un strat de inghetata si deasupra frisca, cu toping de caramel.

pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel-0
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel-1
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel-2
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel-3
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel-4
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel-5

COMENTARII (27)

adasev12

adasev12 1

08.03.2011, 00:06

maria clauida....
dia....dar cine a zis ca trebuie sa rezisti? ia si papa iubita, cu placere....

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:04

ce bunatate

Sim0na

Sim0na 1

02.03.2012, 10:44

O bomba calorica de care nu m-as deslipi pana n-as goli paharul! DELICIOS!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!