Profiterol cu inghetata

de Adele in Prajituri, 11 Apr 2015 | 1343 vizualizari

 

De cand am descoperit minunata reteta de inghetata a Inei, am prins curaj sa ma joc un pic asa .

 

INGREDIENTE

  • Pentru inghetata:
  • 200 ml frisca lichida.
  • 4 oua .
  • 1 esenta vanilie.
  • 1 plic budinca caramel.+ 100 ml lapte+2 linguri caramel
  • 100 gr zahar.
  • 1 varf lingurita sare.
  • Gogosele bigne 100 gr.
  • Ganache de ciocolata.:
  • 50 gr ciocolata amara.
  • 2 linguri cacaoa amara.
  • 50 ml frisca lichida.
  • Decor:
  • frisca.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata:

Se incepe prin pregatirea compozitiei de inghetata, pentru inceput se pune o oala cu 100 ml lapte la incalzit, intr-un vas mic se amesteca praful de budinca cu 2 linguri zahar si se adauga peste lapte. Se amesteca bine pana devine omogen, se adauga si caramelul si se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri, dupa care se mixeaza albusurile intr-un vas cu un pic de sare si jumatate de zahar adaugat treptat, pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul ramas si esenta de vanilie pana devin spuma, dupa care se toarna peste albusurile mixate, se amesteca cu o paleta de jos in sus si se incorporeaza bine. Se mixeaza si frisca, jumatate se incorporeaza cu prima compozitia, frisca ramasa se mixeaza bine cu crema caramel pana devine spumoasa, dupa care se incorporeaza cu compozitia precedenta.

Crema obtinuta se pune intr-un sac a posh, se gauresc gogoselele de bigne si se umplu fiecare, se aseaza intr-un vas se acopera si se dau la congelator cateva ore.

Se pregateste crema ganache de ciocolata: pe baie de aburi se pune la incalzit frisca lichida amestecata cu cacaoa, se adauga si ciocolata amara si se amesteca pana se topeste.

Le scoateti cu 15-20 minute inainte de a le servi, le treceti prin ganache si le lasati alte 5 minute.

Se servesc cu frisca.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Profiterol cu inghetata-0
Profiterol cu inghetata-1
Profiterol cu inghetata-2
Profiterol cu inghetata-3

COMENTARII (28)

Adele

Adele 1

13.04.2015, 11:35

Corinuta

Rocsi

Rocsi 1

13.04.2015, 19:34

Nu refuz

Adele

Adele 1

13.04.2015, 20:07

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!