Profiterol cu inghetata de capsuni

de mikidaniro in Dulciuri, 14 Apr 2012 | 3910 vizualizari

 

Din categoria ''mai mult scriu decat prepar'' face parte si aceasta reteta,asa ca....nu va speriati ca e mult de citit:).Stiu ca profiterolul original are trei feluri de inghetata,dar am vrut sa fac ceva cu iz de primavara:).Din aceasta compozitie ies cca 6 portii.

p.s.stiu ca toata lumea gateste pt Paste,dar eu asta as avea pofta sa mananc acum:)

 

INGREDIENTE

Inghetata:

  • 300ml frisca lichida
  • 300g capsuni curatate si spalate
  • 50ml lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 galbenusuri

Negresele pentru profiterol:

  • Pt negrese:
  • 2 oua
  • 125g apa
  • 75g faina
  • 50g ulei
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare
  • Pt crema:
  • 1 ou
  • 50g unt
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 150ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pt glazura:
  • 50g ciocolata
  • 1 lingura margarina

Mai avem nevoie de 200g frisca lichida.

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu inghetata de capsuni:

  •          Inghetata:


Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si 50ml frisca,apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand continuu.Cand am incorporat toata frisca punem totul inapoi in vas si lasam 5 min. pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa.ATENTIE!Nu trebui sa dea in clocot.Cand este gata,o dam deoparte sa se racoreasca putin,iar intre timp ne apucam de capsuni.
Intr-un vas punem capsunile impreuna cu laptele si mixam cu ajutorul mixerului vertical pana se paseaza toate capsunile bine,apoi turnam putin cate putin din compozitia cu oua si frisca,mixand in continuare.Lasam sa se raceasca bine,apoi punem compozitia intr-un vas pe care il punem in congelator pana ingheata.

  • Negresele

Intr-un vas punem la foc apa impreuna cu uleiul,zaharul si sarea.Cand apa a inceput sa clocoteasca si zaharul este topit luam vasul de pe foc,adaugam faina toata odata si amestecam bine pana se omogenizeaza si obtinem o compozitie consistenta.Lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si adaugam primul ou,dupa care amestecam foarte bine cu telul sau cu mixerul,apoi punem si al doilea ou,amestecand deasemenea foarte bine.Compozitia rezultata trebui sa fie ferma,sa nu curga.

 

Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh,cu o cupa de inghetata sau cu lingura.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra,riscati sa se lase si sa nu ramana tari.Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.

  •   Crema:

 Punem intr-un vas pe foc laptele si zaharul,iar in alt vas faina cu sarea.Cand zaharul este topit si laptele a inceput sa fiarba turnam tot laptele putin cate putin in vasul cu faina,amestecand mereu,apoi turnam totul inapoi si punem iar pe foc amestecand continuu.Cand compozitia a prins consistenta adaugam oul, si amestecam in continuare pana compozitia este omogenizata,apoi lasam la racit pana ajunge la temperatura camerei cand adaugam untul putin cate putin mixat spuma in prealabil,apoi esenta de vanilie.
Cand negresele sunt reci si crema deasemenea,facem o gaura in negrese si le umplem cu crema cu ajutorul unui posh sau le putem taia in doua si umple cu lingura.

 

  •  Glazura:

 Punem un vas cu apa pe foc,iar cand apa clocoteste punem in acesta un alt vas termorezistent in care punem ciocolata si margarina,mai lasam pe foc cca 1-2 min. pana incep sa se topeasca ingredientele(nu de tot),apoi oprim focul,amestecand frecvent pana se topeste toata ciocolata si margarina.
Punem fiecare negresa,doar partea de deasupra,in ciocolata si le tinem la rece pana in momentul in care le servim.
 Frisca o batem cu ajutorul mixerului si o tinem la rece pana in momentul in care servim profiterolul sau o putem mixa inainte de a servi profiterolul.

 

TIPS-URI

1

pentru a obtine o inghetata cat mai pufoasa si mai aerata mixati inghetata cu ajutorul mixerului vertical la interval de 2 ore pana ingheata bine de tot.Prin aceasta metoda nu se mai formeaza aschii de gheata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Profiterol cu inghetata de capsuni 157949
retete culinare - Profiterol cu inghetata de capsuni 157950
retete culinare - Profiterol cu inghetata de capsuni 157951

COMENTARII (25)

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:09

Sarbatori Fericite!

mikidaniro 1

16.04.2012, 11:27

MuItumesc frumos bucatarasi pentru aprecieri si cuvinte frumoase!

Rux 1

16.04.2012, 12:15

Excelent...il ador...mie imi place numai cu inghetata de cioco si vanilie...Paste Fericit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S