Profiterol la minut

de adasev12 in Dulciuri, 30 Sep 2010 | 8171 vizualizari

 

i-am zis la minut fiindca este varianta mea simpla care se preegateste f repede, fiindca sunt ingrediente semipreparate...pt situatii de urgenta!!!
am si o reteta mai complicata, cu toate ingredientele facute inc asa...dar aceasta altadata!

 

INGREDIENTE

  • 12 bigne-uri cumparate de la supermarket
  • 1 cutie crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
  • 200 frisca lichida
  • inghetata ( de data aceasta am avut alba, fior di latte)
  • sos de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol la minut:

se prepara crema la rece, cu lapte de la frigider, conform instructiunilor.( se paote folosi orice tip de crema doriti). eu am luat cu preparare la rece ca sa fie mai rapida.

frisca se bate bine. fiindca am avut inghetata alba, m-am gandit ca n-o sa dea bine sa fie cam totul alb, asa ca am luat frisca si am impartit-o in doua boluri. intr-unul am adaugat o lg de dulceata rosie ( eu am avut de coacaze rosii) si in celalalt am pus un kiwi zdrobit fff bine. le-am mai mixat putin sa se omogenizeze si mi-a rezultat un bol de frisca roz si unu spre verde...credeam ca o sa fie chiar verde, dar m-am inselat...oricum a fost improvizatie de moment.

sosul de ciocolata l-am facut dintr-o ciocolata topita cu 50 g margarina ( eu nu pun unt la sos de ciocolata ) si un paharel de lapte. dupa ce s-a racit s-a intarit destul de mult, asa ca am mai adaugat lapte cat sa se subtieze suficient pt a se prezenta ca un sos.

asamblarea am facut-o asa: in bol a pus intai frisca verzuie, apoi cate trei bigne-uri, apoi inghetata repartizata frumos peste bigne-uri si paoi frisca roz. deasupra sosul de ciocolata.

P.S. ma gandeam ca ar fi mers frumos sa pun si doua sticks-uri de la kinder bueno...dar cum n-aveam la indemana si trebuia sa o servesc...asta e! ramane pe data viitoare.... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol la minut" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu branza