Prune cu orez

de mamaieelena in Mancaruri de post, 2 Mar 2011 | 19993 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Toate se vor masura cu aceeasi cana de ceai:
  • 1 cana cu orez
  • 1 cana cu prune uscate fara samburi
  • 3 cani cu apa calda
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita cu scortisoara (facultativ)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prune cu orez:

Intr-o cratita care se poate pune apoi la cuptor se pune uleiul la incins si se adauga zaharul se lasa pana se maroneste. Intre timp se spala bine orezul si dupa ce zaharul s-a inchis la culoare se adauga si orezul cu scortisoara si sarea se amesteca bine. Apoi se va turna apa fierbinte (cele 3 cani de ceai cu apa) si prunele se lasa sa clocoteasca putin pe aragaz dupa care se poate pune in cuptorul incins (depinde de cuptor) 30-45 minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prune cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:56

cat de mult imi placea cand eram mica!

mamaieelena 1

04.03.2011, 13:53

divainbucatarie, daca-ti placeau asa de mult atunci te rog acum sa incerci si de la mine sunt delicioase

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez prajit cu ou