Pétits chinois

de Sylvia in Prajituri, 22 Feb 2010 | 3133 vizualizari

 

Am ramas fermecata de acest desert cand l-am gustat prima data….poate pentru ca a fost primul desert cumparat de la un boulanger cand am ajuns in Franta, poate pentru ca era inca caldut si extraordinar de aromat si era o zi ploioasa…sau poate este intr-adevar ceva deosebit , puteti sa imi spuneti voi care este parerea voastra daca o sa faceti si gustati acest desert.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat :
  • 600 grame faina pentru prajituri,
  • 100 grame zahar,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • un plic zahar vanilat,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte,
  • 200 grame unt .
  • Ingrediente pentru crema :
  • 700 ml lapte,
  •  100 grame zahar,
  • 3 galbenusuri de ou,
  • 3 linguri de amidon alimentar,
  • 100 grame stafide,
  • rom sau vanilie in functie de preferinta, eu am pus rom de aceasta data
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pétits chinois:

Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat si restul de lapte. Daca vi se pare aluatul prea moale puteti sa puneti mai putin lapte, conteaza foarte mult de fiecare tip de faina care difera de la o tara la alta. Trebuie sa avem un aluat moale dar care sa se desprinda de peretii vasului.


Lasam aluatul o ora la dospit, timp in care pregatim crema pentru a avea timp sa se raceasca . Crema o pregatim intr-un bol mare, amestecand galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul alimentar, eu il folosesc pe cel de la Maizena se gaseste si in Romania la Cora ( punem trei linguri pline bine ) . Dupa aceea subtiem cu lapte rece , adaugam aroma dorita si punem la foc mic pana incepe sa clocoteasca si sa se ingroase, amestecand mereu. Deindata ce incepe sa se ingroase, o va face brusc, luam vasul de pe foc, mai amestecam putin si adaugam stafidele cand e inca fierbinte . Mai amestecam din timp in timp ca sa se raceasca uniform fara cocoloase. Dupa ce au trecut cele 60 de minute intindem din aluat o foaie de aproximativ 0,5 cm ( pudram si masa si ruloul de intins bine cu faina ) si punem un strat uniform de crema .


Rulam incet si apoi taiem feliute late cam de 1 cm, folosindu-ne de un cutit foarte bine ascutit trecut de fiecare data prin faina, punem feliutele taiate in tava pe o hartie de copt .


Se mai lasa 30 de minute la dospit in tava si apoi se coc la 225 grade Celsius timp de 15-20 minute.


Mie mi-au iesit din compozitie 20 de bucati si am pus in trei tavi ca sa nu fie lipite intre ele sa poata creste.Pentru a nu se arde in partea de jos am pus gratarul cu tava la jumatatea cuptorului si pe prima treapta din cuptor tava de aragaz, plina mereu cu apa. Trebuie doar sa rezistam mirosului de vanilie si prajitura 20 de minute si apoi avem rezultatul.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pétits chinois 18570
retete culinare - Pétits chinois 18571
retete culinare - Pétits chinois 18572
retete culinare - Pétits chinois 18573
retete culinare - Pétits chinois 18574
retete culinare - Pétits chinois 18662
retete culinare - Pétits chinois 18663

COMENTARII (13)

madi_marin 1

23.02.2010, 16:19

offf....daca ne certati atata....nu mai facem la nicio masina de paine.... ne bagam....mainile....si speram sa iasa ceva bun bun....

Oana 1

23.02.2010, 23:08

Ahaa, am inteles! eu nu ma feresc sa framant, dar nu asa..ca Teo, la 8 cozonaci nu ma bag Oricum e la favorite si o sa fac zilele astea

violeta_mov 1

19.08.2010, 23:25

am facut si eu astazi... au iesit super delicioase, e grozava reteta. eu probabil am facut mai mici ruladele, ca mi-au iesit vreo 30-40 de bucati. hihihi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58