Puding de paine cu caramel

de sandytza in Dulciuri, 19 Iun 2009 | 7229 vizualizari

 

Stiu suna ciudat si mie mi s-a parut dar nu se compara cu gustul . De cate ori v-a ramas in casa paine , s-a invechit si ati aruncat-o? Ei uite un desert unde putem folosi acea paine de ieri alaltaieri :). Va pun aici reteta de la portia intreaga desi eu am facut doar jumatate.Data viitoare o fac si eu intreaga garantat.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr miez de paine
  • 800 ml lapte
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 linguri cacao
  • Caramel
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puding de paine cu caramel:

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Eu am adaugat si niste stafide dar asta e la alegere
Intr-o forma de flan sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau sepoate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
Se baga la cuptor la 250 grade timp de o ora. Se scoate se lasa la racit si se intoarce cu capul in jos pe un platou. Se orneaza dupa preferinta.
 

COMENTARII (8)

ionifabio 1

13.09.2013, 15:02

pan de calatrava se numeste aici in spania.merge facut si la cuptor.iese ft gustoasa!

adry88 1

13.09.2013, 17:22

Bya Ralu 1

13.09.2013, 19:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: