Puding de paine partea a II a

de sandytza in Dulciuri, 10 Iul 2009 | 2707 vizualizari

 

Am schimbat reteta de puding de paine si imi place mult mai mult :) desi nici primul nu este rau dar cu cacao nu are asa aspect bun.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr miez de paine(daca coaja nu este prajita tare se poate pune si ea)
  •  800 ml lapte
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 gr zahar
  • 6oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • un pumn de stafide
        Pentru caramel :
  • 200 gr zahar
  • 50 ml lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Puding de paine partea a II a:

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Intr-o forma de tort sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau se poate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
 
baga la cuptor la 18grade timp de o ora. jumatate.In cazul in care tava nu este foarte inalta , verificati dupa o ora ca s-ar putea sa fie gata. Va dati seama cand este gata , daca in momentul cand miscati tava nu se mai misca partea din mijloc al pudingului. Se lasa la racit apoi se intoarce pe un platou.

 

RETETA IN IMAGINI

Puding de paine partea a II a-0
Puding de paine partea a II a-1

COMENTARII (5)

Bunica 1

10.07.2009, 23:54

Mai Sandytza,dar tu bucataresti toata ziua? Se cunoaste ca esti mama.

sandytza 1

11.07.2009, 02:02

Bunica drept sa spun in ultima vfreme chiar bucataresc mai putin dar ce fac fac cu dragoste .
Oana eu il iau din Spania ca aici locuiesc si il gasesc in absolut in orice magazin.

adry88 1

19.05.2011, 16:15

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20