Pufoasa cu cirese

de Corinuta in Prajituri, 7 Iul 2013 | 1084 vizualizari

 

Eeeeei, am facut si eu o prajitura cu cirese, ca prea multe am vazut la voi! A mea e mai modesta si simpla, asa ca mine :))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 200 g cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoasa cu cirese:

Se spala si se curata ciresele de samburi. Se pun pe un servetel de bucatarie sa se scurga din zeama.

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand usor. La sfarsit se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt, amestecand incet cu o paleta de jos in sus pana se incorporeaza bine.

Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, eu am facut in tava de tarta. Se aseaza ciresele peste si se coace 20-30 de minute la 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea si daca iese curata se scoate si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

daca va place puteti orna si cu frisca, merge foarte bine

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pufoasa cu cirese 242539
retete culinare - Pufoasa cu cirese 242540
retete culinare - Pufoasa cu cirese 242541
retete culinare - Pufoasa cu cirese 242542
retete culinare - Pufoasa cu cirese 242544

COMENTARII (15)

Corinuta 1

09.07.2013, 11:58

Mersi Simo!

T I M E A 1

14.07.2013, 00:04

ce bine arata si ce buna e

Corinuta 1

14.07.2013, 10:44

Multumesc Timi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L