Pufosele (gogosi de post)

de deyutzky in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 26943 vizualizari

 

Sincer va spun...sunt cele mai gustoase si mai pufoase gogosi pe care le-am mancat pana acum :))) din ingredientele de mai jos mi-au iesit peste 50 de bucati ...acum nu va ganditi ca le-am mancat deja :-s :)) va astept si pe voi >:D<

 

INGREDIENTE

  • aprox. 900 gr faina
  • 1 cub drojdie Dr.Oetker (42 gr)
  • 1 cana jumatate apa calduta
  • o jumatate cana de zahar
  • o jumatate cana de ulei
  • sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosele (gogosi de post):

Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar.

Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva.

Punem faina intr-un lighean peste care adaugam maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta) dupa care adaugam si compozitia din vasul separat si framantam bine.

Aluatul se lasa la crescut cca 1 ora dupa care intindem foi si taiem cu paharul pt a da forma gogosilor. Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.

Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pufosele (gogosi de post)-0
Pufosele (gogosi de post)-1
Pufosele (gogosi de post)-2

COMENTARII (33)

sofiannagreen

sofiannagreen 1

07.04.2013, 16:30

..cred ca toti astia care ati comentat aici ..ati comentat imaginea...care oricum nu e clara... Bag mana in foc, ca nu ati testat unul reteta in sine!

deyutzky

deyutzky 1

07.04.2013, 16:42

draga sofia...inainte sa faci niste comentarii urate...asigura-te ca ai testat reteta si ai urmat toti pasii, corect!

deyutzky

deyutzky 1

07.04.2013, 16:44

poate ai scapat sticla de ulei in compozitie...cine stie?))))...sau le-ai uitat in uleiul incins

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!