Pufoshenia!

de Corinuta in Prajituri, 11 Iul 2011 | 3631 vizualizari

 

De cate ori zic savarina imi aduc aminte de robotzi si de ''fraguta cu ciocolata si cu frisc-amestecata...'' :))
Reteta e a lu' Gabytzu varianta 1. A doua n-a mai apucat sa vada lumina zilei, avand in vedere ca i-am dat pe ''repeat'' =))

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoshenia!:

Se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar, se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se bate bine oul cu un praf de sare, se adauga uleiul, laptele amestecat cu drojdie si faina. Se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 de minute acoperit cu un prosop in loc caldut.

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Se pune cate o lingura si jumatate din aluat in forme, daca sunt din silicon nu trebuiesc unse. Se mai lasa sa creasca 10 minute si se coc cca 30 de minute sau pana se rumenesc.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se prepara siropul. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si se fierbe cam 5 minute. Se bate frisca spuma tare.

Se intorc savarinele cu susul in jos, se taie usor un capacel, dar nu de tot, se insiropeaza bine si se umplu cu frisca. Se poate pune motz dar eu am preferat sa le pudrez cu zahar.

Pofta buna!

De unde vine ... Pufosenia :)))

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pufoshenia!-0
Pufoshenia!-1
Pufoshenia!-2
Pufoshenia!-3
Pufoshenia!-4
Pufoshenia!-5
Pufoshenia!-6
Pufoshenia!-7

COMENTARII (40)

laura_n 1

02.07.2013, 18:24

ce pufosenii delicioase

Emacristina 1

02.07.2013, 19:03

ce frumoase sunt

Corinuta 1

02.07.2013, 20:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41