Pufoshenia!

de Corinuta in Prajituri, 11 Iul 2011 | 6673 vizualizari

 

De cate ori zic savarina imi aduc aminte de robotzi si de ''fraguta cu ciocolata si cu frisc-amestecata...'' :))
Reteta e a lu' Gabytzu varianta 1. A doua n-a mai apucat sa vada lumina zilei, avand in vedere ca i-am dat pe ''repeat'' =))

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufoshenia!:

Se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar, se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se bate bine oul cu un praf de sare, se adauga uleiul, laptele amestecat cu drojdie si faina. Se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 de minute acoperit cu un prosop in loc caldut.

Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Se pune cate o lingura si jumatate din aluat in forme, daca sunt din silicon nu trebuiesc unse. Se mai lasa sa creasca 10 minute si se coc cca 30 de minute sau pana se rumenesc.

Se lasa sa se raceasca, timp in care se prepara siropul. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si se fierbe cam 5 minute. Se bate frisca spuma tare.

Se intorc savarinele cu susul in jos, se taie usor un capacel, dar nu de tot, se insiropeaza bine si se umplu cu frisca. Se poate pune motz dar eu am preferat sa le pudrez cu zahar.

Pofta buna!

De unde vine ... Pufosenia :)))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufoshenia!" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Triunghiuri cu mere si ciocolata