Pui a la KFC

de sandytza in Pui, 30 Iul 2009 | 11689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui bucatit
  • 2 cani faina
  • 1/2 cana maizena (in caz ca nu aveti inlocuti cu faina)
  • 2 lingurite curry sare,
  • piper
  • 1/2 lingurita chili
  • oregano
  • 1 lingurita boia
  • apa
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui a la KFC:

Se pune intr-un bol o cana de faina impreuna cu maizena . Se amesteca bine si se adauga o lingurita curry, chili,sare, piper, oregano si boiaua. Se amesteca bine apoi se adauga treptat apa rece. Se amesteca pana se omogenizeaza. Trebuie sa fie destul de grosuta compozitia. Eu am pus mai putin de o cana de apa.


Se taie puiul in bucatele cat mai mici ca sa se poata praji bine. Eu am fiert puiul 10 minute inainte asa am fost sigura ca nu ramane crud, dar se poate pune si direct crud .Se pun bucatile de pui in sosul facut anterior. Se amesteca bine , se astupa cu o folie si se baga la frigider 20-25 minute ca sa intre bine condimentele in pui.


Se scoate puiul de la frigider. Separat intr-un bol se amesteca cealalta cana de faina cu sare ,piper si o lingurita de curry. Se scot pe rand bucatile de pui din sos si se baga in faina. Se tavalesc bine in faina dupa care se pun la prajit in ulei abundent . 


Uleiul trebuie sa fie destul de fierbinte iar bucatile de pui sa se introduca treptat in ulei , nu multe odata ca sa nu scada temperatura uleiului pentru ca atunci puiul trage mult ulei.

Se scot si se pun pe un servetel de hartie ca sa absoarba uleiul.


Se servesc cu sos alioli sau sos romesco. Noi le-am servit cu romesco si au fost foaaarte bune.

 

COMENTARII (11)

ala_oancea 1

04.08.2009, 10:29

Am facut ! Foarte bun a iesit !

sandytza 1

04.08.2009, 11:03

Ma bucur Ala

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55