Pui Adobo

de elucubratiiculinare in Pui, 6 Feb 2012 | 7223 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 frunze de dafin,
  • 3/4 ceașcă sos de soia,
  • 1/4 ceașcă oțet de mere,
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras,
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • 1 lingură zahăr brun,
  • 1 cană supă de pui,
  • 3 fire ceapă verde pentru garnitură,
  • orez fiert pentru garnitură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Adobo:

Puiul se tranșează în bucăți potrivite. Se spală și se lasă la scurs. Adăugăm peste bucățile de pui usturoiul zdrobit, frunzele de dafin, sosul de soia, oțetul de mere, ghimbirul, piperul și zahărul brun. Amestecăm bine și dăm la frigider pentru 1 oră.

Într-o tigaie încingem 2 linguri ulei și prăjim un pic puiul pe ambele părți apoi turnăm și sosul în care a stat și supa de pui Gătim pentru o oră la foc mic.

Servim cu orez și ornăm cu ceapă verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Adobo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

06.02.2012, 15:33

Bine ai venit! ce-mi place cum arata mancarica ta

iry-gabriela 1

06.02.2012, 22:46

dupa cum arata as vrea si eu o plulpita

elucubratiiculinare 1

07.02.2012, 12:09

Mulțumesc mult tuturor pentru urările de bun venit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de soia, ghimbir si usturoi