Pui Adobo

de elucubratiiculinare in Pui, 6 Feb 2012 | 2549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui,
  • 5 căței de usturoi,
  • 2 frunze de dafin,
  • 3/4 ceașcă sos de soia,
  • 1/4 ceașcă oțet de mere,
  • 1 lingură ghimbir proaspăt ras,
  • 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat,
  • 1 lingură zahăr brun,
  • 1 cană supă de pui,
  • 3 fire ceapă verde pentru garnitură,
  • orez fiert pentru garnitură.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Adobo:

Puiul se tranșează în bucăți potrivite. Se spală și se lasă la scurs. Adăugăm peste bucățile de pui usturoiul zdrobit, frunzele de dafin, sosul de soia, oțetul de mere, ghimbirul, piperul și zahărul brun. Amestecăm bine și dăm la frigider pentru 1 oră.

Într-o tigaie încingem 2 linguri ulei și prăjim un pic puiul pe ambele părți apoi turnăm și sosul în care a stat și supa de pui Gătim pentru o oră la foc mic.

Servim cu orez și ornăm cu ceapă verde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui Adobo 144811
retete culinare - Pui Adobo 144812

COMENTARII (14)

Angelina_Elena 1

06.02.2012, 15:33

Bine ai venit! ce-mi place cum arata mancarica ta

iri_iri 1

06.02.2012, 22:46

dupa cum arata as vrea si eu o plulpita

elucubratiiculinare 1

07.02.2012, 12:09

Mulțumesc mult tuturor pentru urările de bun venit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D