Pui aromat la cuptor

de MIUTA in Pui, 13 Feb 2011 | 4307 vizualizari

 

Vreau sa-l recomand tuturor care doresc sa faca un pui la cuptor.E cel mai bun pui pe care l-am mancat in viata mea.A fost delicios !

 

INGREDIENTE

  • un pui de 1 kg(mic)
  • o cutie mica cu porumb
  • o cutie cu ciuperci
  • 1 mar acrisor(ionatan)
  • 50g orez cu bob mare
  • 2 buc.ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • o lingurita mustar clasic
  • 100 g miere poliflora
  • ulei de masline
  • 1 kg cartofi
  • vegeta,sare,piper,boia,rozmarin,patrunjel uscat
  • 0 lingura pasta de ardei
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat la cuptor:

Am pregatit puiul cu o seara inainte.Dupa ce l-am curatat am pus intr-o cratita o lingura vegeta,o lingura boia,o lingurita sare,1/2 lingurita rozmarin macinat,putin piper si ulei de masline.Am uns cu aceste ingrediente puiul pe exterior si interior.L-am pus in frigider pana a doua zi.A doua zi am pus intr-o tigaie ulei si am calit 2 buc.ceapa.Am adaugat ciupercile,o lingura pasta de ardei,orezul spalat bine si putina vegeta.Am lasat sa se caleasca pana scade apa pe care o lasa ciupercile.Am mai pus 100 ml apa si am lasat sa fiarba pana scade apa de tot.Am oprit focul si am pus in tigaie porumbul,marul curatat si taiat cubulete si condimente daca mai este nevoie.Cu aceasta compozitie am umplut puiul.Separat in alt vas am dat pe razatoarea fina usturoiul,am adaugat mustar,vegeta,miere si ulei de masline(2 linguri).Cu aceasta compozitie am uns din nou puiul si l-am asezat intr-un vas de yena uns in prealabil cu 50 g unt.Cartofii de marime potrivita i-am curatat de coaja si i-am taiat in 4.I-am asezat in jurul puiului.I-am condimentat cu sare si piper.La sfarsit am pus peste tot praf de rozmarin si patrunjel uscat.Am mai turnat putin ulei de masline.Am pus capacul peste vasul yena si am dat la cuptor la foc potrivit cca.o ora.Am scos puiul din cuptor,am luat capacul si am uns din nou puiul cu miere.Am dat din nou la cuptor fara capac.L-am lasat inca o jumatate de ora la cuptor.Se serveste portionat cu garnitura langa care s-a prajit.Se poate servi si cu maioneza de usturoi cu smantana.E absolut delicios!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui aromat la cuptor 84727
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84728
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84729
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84730
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84731
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84732
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84733
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84734
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84735
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84736
retete culinare - Pui aromat la cuptor 84738

COMENTARII (13)

MIUTA 1

15.02.2011, 17:53

Multumesc frumos

mena29 1

19.02.2011, 22:01

babi5 1

09.10.2013, 18:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D