Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

de DinDragostePentruGatit in Pui, 14 Apr 2012 | 4974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg (cam de 1.5 kg);
  • 2 mere;
  • 1/2 lămâie;
  • 4 căţei de usturoi;
  • 1 vârf lgţ chili;
  • 1 vârf lgţ cimbru;
  • 1 vârf lgţ chimen;
  • 1 lgţ rozmarin;
  • 1/2 lgţ busuioc;
  • 1/2 lgţ ciboulette (opţional);
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • 25 g unt;
  • 100 mL vin alb;
  • sare;
  • piper.

Orez

  • 1 cană orez;
  • 3 măsuri supă/apă - am folosit doar o măsură de supă şi 2 de apă, e un gen de supă - sosul care a rămas de la o friptură de curcan pregătită la cuptor; avea în ea de toate... condimente, vin... a dat gust bun orezului;
  • 1 ceapă mică;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 2 lg ghimbir ras;
  • 1 lgţ condiment El Ras Hanout (opţional);
  • 1/2 legătură mărar (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi:

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet. 

Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie.

Se împănează cu usturoi.

Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline, se unge puiul cu o pensulă, se pun bucăţele de unt deasupra şi se aşează în tavă pe un pat de mere tăiate cubuleţe.

Se pune în cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 1.5 ore, la foc mediu.

Orezul

Într-o tigaie încinsă se adaugă puţin ulei de măsline, se căleşte foarte puţin usturoiul apoi se adaugă ghimbirul, ceapa, condimentul; se călesc puţin împreună, cam 1-2 minute.

Se adaugă orezul spălat, supa/apa fierbinte, se potriveşte la sare, se fierbe circa 10 minute, se adaugă mărarul tocat mărunt,  se acoperă cu un prosop şi se lasă de-o parte, timp de 15-20 minute.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu inimi de pui si legume